Kendt eller ukendt ordblinde

Der findes mange kendte ordblinde der har fortalt deres historie. Selvom du ikke er kendt, kan du godt have en historie som kan hjælpe mange andre. Der er mange der måske allerede har vist at det kan lade sig gøre eller fundet en løsning på deres udfordringer.

Derfor er det også vigtig at vi deler vores historier, så alle kan få glæde af dem. Herunder kan du læse forskellige historier skrevet af ordblinde til ordblinde.

Husk på, at der i dag findes mange it-hjælpemidler der kan hjælpe dig med oplæsning, tale til tekstoversættelse og ordforslag.

Ordblind i bogstaver

Indholdsfortegnelse

to drenge

2 børn, 2 ordblinde, ordblindhed er i en vis grad arveligt

2 børn, 2 ordblinde

Jeg har 2 drenge på 16 & 23 år der begge er ordblinde, deres største problem er at skrive. Den ældste har gået i alm. folkeskole, ventede et år med at komme i skole, da han var meget stille og sensitiv.

Han var allerede skoletræt i 1. klasse, lærerne mente han var doven. Han fik ekstra undervisning af en meget ukompetent lærer, der brugte frygt og tvang som middel, til at skrive og læse, han har altid været meget social og vellidt.

Kommunen har ikke ville teste ham for ordblindhed, selv om vi spurgte. Han kom på en privatskole det hjalp heller ikke, de var langt foran bogligt, stadig væk var han vellidt og med i det sociale fællesskab, selvom det påvirkede ham psykisk.

Fik at vide han var en god kammerat, men dårlig bogligt, ja hvad kunne han bruge det til? Fik en IT-rygsæk i 4. klasse, men hverken ham eller lærerne blev oplært i brugen af denne, men så var munden da lukket på os.

Kom på efterskole i Hobro for læsesvage og ordblinde, her fandt han lige stillede og gode kammerater, og fandt ud af, at der var andre der var endnu dårlige, end ham på nogle punkter. Fik stadig ikke rigtig lært at bruge sin It-rygsæk, men brugte den dog lidt. Denne skole var en prøve/ eksamen fri skole

Fortalte ikke om ordblindhed

Kom på teknisk skole grundforløb som elektriker,  hvor han ikke fortalte han var ordblind. Derfor fik han selvfølgelig ingen hjælpemidler og ekstra tid, dette tog hårdt på ham psykisk,  da det boglige og og matematik var rigtig svært, fik ekstra hjælp af sin onkel, til at lære dette. Gennemførte skoleopholdet med middel karakterer, det praktiske havde han ingen problemer med.

Fandt selv en læreplads ved et stort el-firma, de fik ikke at vide han var ordblind. Som 18 årig kontaktede jeg taleinstituttet som lavede en test, der klart viste han var ordblind. Jeg hjalp ham med, at kontakte skolen og hans arbejdsgiver.

Skolen havde ikke selv opdaget noget, så han fik en ny it-rygsæk og ekstra tid, men en noget tvær studievejleder, der var meget lidt samarbejdsvillig. Fik dog trumfet igennem han skulle have, et tale til tekst program Dictus, som han heller ikke blev oplært og fortrolig med. Men da han var praktisk anlagt og hans kammerat bogligt hjalp de hinanden. 

Ordblinde er gode til mange andre ting.

Glad dreng

Skal man være åben om ens ordblindhed?

Dårlig oplevelse med åbenhed

Da hans arbejdsgiver fik, at vide han var ordblind, sagde han han aldrig ville have ansat ham så. Han kom i skole praktik som han var meget glad for, der gik han sammen med en fast mand, som gav ham noget selvtillid. For han kunne jo godt, sluttede sin elektriker uddannelse med et syv tal.

Vi som forældre var meget stolte, han gjorde det selv om det var hårdt. Prøvede lidt forskelligt som desværre ikke gik, kom på VUC ordblindeskole med ligestillede hvor han blev meget bedre til at læse.

Hans selvtillid fik et hal opad, hans store drøm var at komme ind til livgarden, som han er nu er snart færdig som værnepligtig, det har været svært og hårdt, da der også er noget der skal læses, men han klarede det.

Har ikke fortalt han er ordblind, da han ikke var blevet optaget der. Han er vokset med opgaven, går med hovedet højt det er en fryd at se og følge. Ville ønske der var mere fokus på det psykiske ved at være ordblind.

Lillebror og ordblind

Lillebror har gået på en privatskole, der ikke havde plads til ham, da de ikke forstod han faldt ned af stolen, fordi kravene til ham var for store, mente han var autist og skulle på special skole.

I 2 klasse kom han på en Rudolf Steiner skole, der var der en lærer der forstod ham, fik Ham testet for ordblindhed i 4 klasse, selvfølgelig var han meget ordblind, det var så lige efter hans storebror også blev testet.

Han fik en It -rygsæk, men på sådan en skole bruger de ikke it, og hans gode lærer blev sygemeldt, så han blev igen flyttet på en lille privat skole, som tog godt i mod ham, han var nedbrudt psykisk inden han kom dertil, ville ikke i skole og var dårlig. Men lærerne troede på ham, de hjalp ham med IT, han fik ekstra støtte timer, og han blev en del af det sociale fællesskab, før var hans klassens klov, men havde dog gode venner.

Søgte dem dog ikke selv. Var meget stille og indesluttet, fulgte de andre som en skygge. Men blev mere og mere glad. Gik der fra 5 klasse og til 7 var meget langt bagud bogligt, blev undervist efter hans eget niveau og interesse, dette hjalp ham meget.

Ordblind skrevet i sten

Ordblindhed i familien

harry potter spisesal

Der findes 20 ordblindeefterskoler i Danmark

På ordblindeefterskole

Kom på Ryå efterskole, hvor de også blev delt op efter niveau. Her mødte han ligestillede og brugte sin It-rygsæk. Kom derfra med gode oplevelser og venskaber. Kom her efter på Farsø efterskole, hvor han går i 9, de er tvunget til at bruge IT.

Det har hjulpet ham utrolig, han fik 7 i Dansk mundtlig, selvom han var meget nervøs og utryg, da deres skriftlig eksamen ikke gik som planlagt. Men vi har fået en dreng der er stolt, tør sige noget og går med hoved rejst.

Godt der findes skoler som har fokus på de unges helt specielle behov. Han skal fortsætte der i 10 klasse. Har endnu ikke besluttet hvad han vil bagefter, der er svært med alle de valg der er, og krav om karakterer, dette bekymrer ham meget, håber 10 klassen kan lede ham på en uddannelse.

Tak til Ninna B. for hendes historie!

Testet og fik hjælp

Hej, Jeg er 23 år og er ordblind. I folkeskolen hjalp de mig ikke, for de havde ikke tid til at teste mig og det betød at jeg ikke kunne få min afgangseksamen dengang. Blev fortalt at jeg jo bare var for dum og ikke kom nok i skole, og så opgav jeg det hele.

Blev teste ordblind som 17 eller 18 årige. Fik hjælp til min afgangseksamen og blev bedre i skolen, da jeg kom på VUC og fik en it computer og blev meget meget bedre til nogle fag.

Jeg fik 7 i mine stile hver gang og 12 i mundtlig dansk. Men vil ønske, at jeg havde fået mere hjælp til grammatik for det har jeg ikke lært og heller ikke som ordblind og vil ønske nu hvor jeg er sygemeldt, at jeg os kunne få hjælp, med CD ORD osv.

Det skal jeg selv betale for og det har jeg ikke råd til og det gør min hverdag lidt svært når jeg skal skrive osv. Men det sådan det er desværre.

God dag – Mvh Jeanette

Hvad er det bedste hjælpemiddel? Det er det du får brugt i din hverdag.

Der findes mange hjælpemidler til ordblinde

Jim Højberg

Jim er ordblind og forfatter

Du staver som en brækket arm

Som ordblind lå det ikke lige i kortene, at jeg skulle blive forfatter. Men nu er jeg kommet op på næsten 60 bøger, så jeg kan men god vilje kalde mig forfatter. Min redaktør sagde en gang til mig: ”Du staver som en brækket arm! Men det gør ikke noget.

For du kan fortælle historier, og vi har folk ansat til at sætte røde streger.”Så hvis nogen finder en stavefejl i en af mine bøger, er det mig der har lavet den, men det er forlagets skyld at den er kommet med.

Skoletiden som ordblind

I skolen var mit staveproblem først og fremmest noget jeg havde sammen med min lærer. Han rettede mine stile og diktater, og det var som det nu var. Problemet opstod først når jeg skulle op til tavlen og foran alle mine kammerater skulle skrive noget. Det var bestemt ikke rart!

Mine diktater lærte jeg udenad så længe vi havde mulighed for at øve os hjemme. Da jeg kom i realen og ikke længere måtte forberede os gik det galt.

Da gik det først for alvor op for mig, at jeg havde et problem. Hver dag i 1. og 2. real læste jeg staveord sammen med min mor, og da jeg gik op til eksamen i diktat i slutningen af 2.real var jeg så heldig, at jeg fik 6. Det er den bedste karakter jeg nogensinde har fået, også selv om jeg har fået både 10 og 11 i matematik og fysik.

Men havde jeg kun fået 5 skulle jeg have været til prøve for at komme på gymnasiet. Jeg tror ikke jeg ville være gået til denne prøve, og så var mit liv blevet et helt andet. Jeg fik mit 6 tal blev student og senere bibliotekar.

Det er ikke altid sjovt, at skulle til tavlen som ordblind

Ordblind forfatter

At jeg også blev forfatter har derfor slet ikke været ud fra det skriftlige, men fordi jeg allerede tidlig blev ”fortæller”. Når vi var på spejdertur eller på lejrskole, skulle der fortælles historier.

Det blev mig, der tit gjorde det. Og når man var en hel uge på lejrskole og skulle fortælle historier hver aften skulle der ”forfattes” nogen. Så jeg blev allerede i 12års alderen ”forfatter” – jeg skrev blot ikke historierne ned.

Da jeg blev voksen lykkedes det mig at få transformeret den fortalte historie over til en skreven. Derfor begyndte jeg at få udgivet bøger. I bøgerne om Søren Score-Kaj fortæller jeg bl.a. om Søren der er god til at score mål, men også lykkes med at score en dame.

Det giver problemer, da han er ordblind og derfor ikke kan skrive et kærestebrev til den udkårne. Heldigvis går det godt, og som jeg siger til børnene, når jeg er ude og fortælle, så kan man godt klare sig selvom man er ordblind. Man kan score mål og damer, man kan blive bibliotekar og forfatter. Det er jeg et bevis på.

Ordblindhed

Noget der ikke kan beskrives, noget der ikke kan ændres, noget jeg er født med

Helt tilbage fra jeg startede med at lære at læse og skrive, har jeg altid haft meget besvær ved de faglige fag i skolen. Jeg kan ikke beskrive hvor ked af jeg har været det, i min barndom fordi jeg ikke kunne stave eller læse. Ofte fik jeg skæld ud af min klasselærer.

Specielt én dag sidder hendes usympatiske ord stadig fast i mig: “Du er dansker, du burde fandme kunne dansk!”… men det kunne jeg jo ikke , faget var svært for mig. Jeg følte mig trådt på, mobbet, holdt udenfor.

Det resulterede i at jeg gemte mig på skolens wc’er i pauserne, fordi jeg bare ikke kunne klare det. Nogen dage var hårde end andre. Derfor løb jeg nogen dage hjem fra skole… andre dage fik jeg min søster eller mor til at hente mig.

Hvad med min klasselærer?

Hvad sagde hun til det?; “Det er en bagatel”.

Ordblind - Ikke dum og doven

Mine forældre fik nok, efter 5 år, så var det nok. Det var slut. Jeg husker tydeligt datoen på min nye skole; d. 1. november 2010. Jeg var overlykkelig over at skulle flytte skole, for det var jo en hel ny start.

Jeg havde ærlig talt ingen forventninger, for hvad skulle jeg forvente? Hvis jeg havde forventninger, skulle jeg jo nemt blive skuffet, og det er jo ikke det man ønsker ved en ny start.

Efter noget tid, skulle jeg op til en lærer ved navn Tove. Hun skulle lave en prøve med mig. Det så ret overskueligt ud og ordene: “Det ser da mega nemt ud!” fløj lidt for hurtigt ud af munden på mig… for da jeg først kom igang, var en helt anden sag.

Jeg gik derfra hélt uvidende om hvordan det var gået… men jeg havde en stærk fornemmelse af at det ikke ligefrem var gået mig fantastisk (efter hvordan man nu ser på det).

Dagene efterfølgende hørte jeg ikke noget om prøven  frem til skolehjemsamtalerne

Ved samtalen sad begge mine forældre ved min side. Den typiske nervøsitet opbyggede sig stille og roligt i min krop. Overfor os sad mine gamle lærer Kristian og Helga.

Efter lidt snak frem og tilbage, begyndte Kristian stille og roligt at ud angående den prøve, som havde resulteret til resultaterne: “Cecilie er dyslexicer”, nemmere forstået: “Cecilie er ordblind”.

Efter den samtale var mit liv forandret

Jeg havde fået svar på noget, som jeg har haft brug for at få at vide  i hele mit liv.  Nu havde jeg fået svaret på, hvad det var der forhindrede mig fagligt og derved gav mig mine psykiske problemer i hverdagen.

De tilbød mig at begynde til ekstra undervisning i dansk… hvilket jeg selvfølgelig takkede ja til. Undervisningen foregik sammen med Jonas fra min parallelklasse, hvor Tove gjorde sit for at timerne sjove og spænde, for at lære os tricks til stavning og læsning.

Timerne var en stor hjælp både på det faglige men også på det sociale. Jonas og jeg begyndte at udvikle et stærk venskab. Den dag i dag er jeg sikker på at vores venskab aldrig havde været det samme, hvis ikke det havde været for ekstraundervisningen. Jeg begyndte at udvikle mig i store baner, og det kunne bare ikke blevet bedre!

Egentlig følte jeg aldrig fremover at der var et stor problem i mit stavning, indtil vi begyndte at få karakter i 7 klasse. Når karakterene for vores diktater blev udleveret, bredte en indre utilfreds gråd, som egentlig bare gerne ville ud, hver eneste gang jeg fik tilbagemelding, for jeg glemte nogengange jeg havde ordblindhed i mig.

Snak om ordblindhed med dit barn – Michael og Bogstavbjerget

Drop brok

Man kommer ikke langt med brok

7 i stavning og brok

Hvis mine veninder brokkede sig over at få 7 i stavning, blev jeg vred og nærmest lamslået. Hvis jeg kunne få 7, ville jeg blive overlykkelig. Kunne bare ikke forstå over hvad de brokkede sig over, jeg synes bare de burde havde været taknemlige for ikke at lide under den her mur som sætter hvilke stopklodser. Beskrivelsen af hvilken lidelse jeg gik rundt med er ikke til at forklare.

For nogen ville sikkert sammenligne det med at være døv, men det er selvfølgelig slet ikke det samme.

Efter nogens opfattelse tror mange at det er ligesom gummi Tarzan, hvor bogstaver flyver rundt osv. osv. , det er det nu ikke ved mit vedkommede. Jeg kan ikke høre endelserne på ordene. Det er der nogen vil sammenligne Ordblindhed med at være døv, da man, i min situation, ikke kan skille endelserne fra hinanden. Vi kan tage fx ender, ene, ende, osv. jeg kan ikke høre forskel på dem.

Ordblind er forskelligt fra menneske til menneske i vidt forskellige grader. Men hvis du spørger mig, så er ordblindhed en kamp man skal lære at tage til sig men samtidig kæmpe imod, og ikke lade de her ‘stopklodser’ komme i vejen.

Man skulle tro at en ordblind som mig, hader at skrive, men HEY… jeg er blogger, og jeg nyder virkelig at skrive og ELSKER det! Det er min passion og ordblindheden skal uden tvivl ikke stoppe mig.

Dette indlæg er meget personligt, for det er en del af mig. Det her er mit liv, min kamp. Jeg er ikke den eneste der kæmper denne kamp, for det gør flere 1000 mennesker, men dette er min version eller kamp, hvad du nu vil kalde det.

Jeg værdsætter hver en eneste der har læst dette indlæg, hvor det var virkelig svært for mig at lave. Tak til Cecilie for hendes beskrivelse!

Ordblindhed, fællesskab og en anden måde

At går i skolen er ikke kun for at lærer, fællesskabet betyder også meget. Dette oplevet Sine Marie, da hun fik eneundervisning som ordblind. Det er det der er svært, hvad der er rigtig for den ene, er måske det helt forkert for den anden.

Sine Marie har også fundet ud af, at være ordblind ikke ændre på os som mennesker, vi skal bare lærer tingene på en lidt anden måde end andre måske. Læs her hele Sine Marie’s indlæg om hendes oplevelser med sin ordblind, fra hendes blog, sinemarieblog.dk.

Sine Marie, ordblind og blogger

Sine Marie er ordblind, men blogger alligevel

Ordblindhed er ikke en sygdom

Jeg er ordblind, men det er ikke noget der holder mig fra at gør det jeg gerne vil – og det er fx at læse til pædagogisk assistent, og ellers lærer noget nyt!

Der var en gang at der blive sagt til mig at jeg ikke kunne blive til noget, det gør endelig noget ved mig, men det skulle man ikke sige til mig, det gør bare at jeg tro mere på mig selv, at jeg kan hvad jeg vil.

Nogen tror at ordblindhed er en sygdom, og at den smitter (det gør det ikke!) og derfor kan ordblind mennesker var lige så rar som andre der ikke har svar ved at læse og skrive.

Jeg må sige at jeg er træt af det med at man ligesom lukker dem ude, bare fordi de ikke lide kan det samme. – jeg ved ikke helt hvordan det er i dag på skolen – men det var svært da jeg gik i skole – man havde timer for sig selv sammen med en lærer, (altså det havde jeg, det sidste år i folkeskolen) og det gør virkelig ikke godt for mig, for jeg var stor set aldrig i klasse, og derfor blive jeg ligeså stille frost ud af klasse.

Det er ikke den rigtig måde at gør, når der er en der har det svært med at skrive/læse – for fællesskabet er også vigtig for at man kan lærer noget! Det har været svært for mig at kom her til, hvor jeg er nu.

Jeg har været ved at give op flere gang, men ved den støtte jeg har fået af venner og familie er jeg blive ved med at tro. – det kan godt var at jeg er gå en anden vej end andre, men jeg når bare mit mål på en anden måde end andre, det vil ikke sige at jeg så er dårlig end andre, bare fordi jeg gør det på en anden måde.

Glad for min vej

Jeg er glad for den vej, som jeg har gør det på – jeg har fået rigtig meget erfaring, praktisk og det er den bedste måde jeg lærer på. Jeg har arbejde i 3 børnehaver og nu også en vuggestue, det synes jeg bare gør, at det er nemmer at finde ud af, hvad der lige er mig, hvad det er jeg skal arbejde med, når jeg er færdig i maj 16.

Det er endelig ikke fordi jeg ikke kan lide at sidde på skole og få faglig ting igen, det synes jeg er meget spændende, men det kan bare var svært at lærer det på sammen måde som andre, og jeg bruger også mere tid på de forskellige ting, men jeg tager det stille og rolig, og finder den måde at jeg lærer det bedste på.  

Smil

Man kan godt være glad for ens ordblindhed

Bliver bedre og bedre

Selvom jeg ikke sidder og læser bøger hverdage for tid, synes jeg at det bliver bedre og bedre med at læse (det er virkelig dejligt) – Jeg læser da for de søde børn og det er endelig ikke svært (hele ikke så svær bøger, som jeg læser for dem) – Man læser jo hverdag et eller andet om det så er lige eller meget.

Ude over læser jeg også på blogs og jeg skriver selv, jeg læser forskellige ting på nettet (hvad der sker ude i verden eller noget der optager mig fx noget om børn).

Der er også komme mange hjælpemidler til os der er ordblinde og det er en stor hjælpe, (det er det for mig). At kunne hører bøger som man ikke vil kunne havde mulighed for at kunne læse – eller bare havde cd-ord som hjælper en med at skrive ord som er svær for en, eller lærer det op for en.

Jeg selv kan bedste lide det man kan på google (at man siger ordet også skriver pc det) det er en stor hjælpe til mig, men det er også hvem man er, hvad der passe bedste til en.

Så til jer der har det lige svært med os der er ordblind – vi er stor set på sammen måde som jer, vi gør det bare på en anden måde ;) – OG til jer der er ordblind i skal ikke give op, tro på jer selv, i kan lide meget som andre, måske bare på en anden måde!

Fra ‘dum’ til maskinstationen leder og byrådet

Jeg hedder Eivind Underbjerg Hansen. Jeg har ikke de bedste minder fra min folkeskoletid. Vi ordblinde var bare dumme. Jeg blev udsat for mobning, og min selvværd var ikke stor. Jeg fik specielundervisning i fra 5 til 7 klasse, hvor jeg blev taget ud af klassen. Det betød at jeg havde det meget svært med klassekammeraterne.

Efter de 10 år i folkeskolen begyndte jeg i lære som landbrugsmaskinmekaniker, som jeg også gennemførte. Dengang var det meget praktisk betonet på skolen, og ikke som i dag hvor det boglig fylder meget.

Efter uddannelsen kom jeg hjem på maskinstationen, og her kunne jeg vise at jeg kunne en masse med hænderne, og samtidig kunne jeg regne den ud. Vi konstrueret flere nye maskiner, hvor jeg var hovedarkitekten.

Startede på VUC

I 1987 begyndte jeg at overtage en del af ledelsen, som hurtig udviklede til, at jeg var den daglige leder. At være den daglige leder, giver nogle vanskeligheder, for hvis der skulle skrives noget ud af huset, var jeg afhængig af andre. Når jeg lavede den daglige arbejdsfordeling, var det i skema med få ord.

Jeg havde utrolig svært ved at skrive noget i hånden, ja også læse det. For 6,5 år siden tog min broder og jeg 3 medarbejdere med i ejerkredsen, for vi har ud over maskinstationen mange vindmøller i Tyskland, og et firma der sælger tyske vindmøller til Dansker. Jeg fik lidt mere tid, og for 6 år siden begyndte jeg på VUC med 4 timer i ugen i et halvt år.

De fik mig lært at bruge CD-ord, som jeg nu bruger hele tiden. Havde jeg ikke fået det kursus for 6 år siden, kunne jeg ikke lave det jeg gør i dag. I dag har jeg det overordnede ansvar på maskinstationen med bankende, forsikringsselskaberne og de Tyske kunder.

Vindmøllerne har jeg med servicefirmaer, og alt det der at høre med til driften heraf. Så i dag skriver jeg ikke kun på dansk men også på tysk, for halvdelen af e-mailene som jeg skriver og får er på tysk.

Som noget nyt er jeg kommet i byrådet i Aabenraa Kommune, der også kræver en masse læsning, men heldigvis kan det gøres på computer. Hele den udvikling har også givet mig meget på selvtilliden, og derfor står jeg også frem for at få andre ud af busken. Ordblindhed, er svært at overvinde, men det hjælper at være åben og få hjælp.

Eivind Underbjerg Hansen

Eivind er ordblind, leder og sidder i byrådet

årets lærling på fyn, som er ordblind.

Stig er ordblind og årets lærling på fyn

Årets Lærling har overvundet ordblindhed!

Stig Dietz-Olsen er ordblind og har hørerproblemer, alligevel er han i dag uddannet klejnsmed og endda blevet  kåret til Årets Lærling i DI Fyn. Den teoretiske del af uddannelsen, har været den største udfordring. Heldigvis har Stig gennem Syddansk Erhvervsskole fået stille specialundervisning og it-rygsækken til rådighed, hvilket har været afgørende for at komme igennem uddannelsen.

Stig startede som fejedreng, i Scan A/S, hvor han også er udlært fra i dag, og endt med en fastansættelse. Stig har også vist sig at være en god medarbejder:

Scan har oplevet en særdeles flittig, hjælpsom og energisk ung mand, der samtidig er en god kammerat. Stig har vist, at selv med et handicap er det muligt med flid, vilje og gåpåmod at gennemføre en god uddannelse. Han har ydet en kæmpe faglig såvel som social indsats“, siger Technical Manager hos Scan A/S Erik Sørensen.

Vejen mod HF-studenterhue 2016

Tænker lige jeg vil lave en lille opdatering over, hvordan det gik med eksamen, på vej mod min HF studenterhue 2016. Jeg startet godt ud med et 10 tal i mundtlig Dansk A, den største sejr.

Så var det de skriftlige, Dansk A = 02 og Engelsk B = 00, begge prøver var svære, jeg plejer at få 4 i Dansk, men lige denne her havde jeg ikke så meget at skrive til. Historie B, 24 timer, selve forberedelse gik godt, men desværre gik jeg helt i sort og fik alt kørt rundt. Det blev 00.

Havde lige et lille døgn til at komme mig inden den stod på Engelsk B 24 timer, det var den eksamen, jeg havde forventet at dumpe, så alt blev kørt i stilling og jeg havde en lang snak med skolens psykolog, om hvordan jeg kunne bestå den.

Jeg prøvede en ny tilgang, tegnet det jeg hørte, personer og informationer, fik derved en anden form for mindmap, jeg kunde tale ud fra, også øvede jeg, og øvede jeg.

Studenterhuer

Heidi er ordblind, men igang med at tage HF

Havde nogle små talekort med stikord. Det gode var at, jeg ikke kom dertil hvor jeg læste op, for jeg kunne huske, hvad det var jeg havde tænkt, da jeg tegnede det. Det blev 02 og jeg dansede rundt som havde jeg fået 12. Virkelig fedt og noget jeg kan bruge fremover.

Min sidste eksamen for i år var Design C, 48 timer. Mine forventninger var store, og så var jeg bare nervøs, det er første gang min kreativitet, skulle have en karakter, men det gik godt, 10. Er gået på sommerferie, med et gennemsnit på 4,3 og kan nu, “ikke at jeg går efter det” men hvis jeg kun får 02 i de sidste fag, er jeg bestået.

Tak for jeres gode råd over året, nu venter 6 ugernes tiltrængt ferie, med mine børn, det var faktisk også meget hårdt, for dem at deres mor var til eksamen.

Rigtig god sommer og håber min lille sejrsdans her, kan give andre mod på tanden, til at se hvordan de kan bruge deres fordele, til at vise det de kan. Intet er umuligt, for den der kan se muligheder. – Heidi, 39 år

Ordblinde brødre og uddannelse

Min tvillingebror og jeg blev testet ordblind i 4. klasse i 2004, fordi min storebror testet ordblind da han gik i 7. klasse samme år. Vi blev alle 3 erklærede ordblinde. Det var lidt for sent for min storebror på det tidspunkt, men det var et godt tidspunkt for min tvillingebror og jeg. Min storebror startede derefter med, at gå i skole halvdelen af dagen og arbejde den anden halvdel af dagen.

Min tvillingebror og jeg fik derefter mange hjælpemidler som en computer med CD-ORD, en scannerpen og en scanner til computeren. Det har hjulpet mig meget i min folkeskoletid og på ordblindeefterskole. Nu (2015) er min storebror færdiguddannet autolakerer og min tvillingebror er færdiguddannet smed om 2 år. Og jeg er om 1 år. færdiguddannet teknisk designer inden for EGU. – Daniel

Nogle ordblinde bliver lettet, når de finde ud af de “bare” er

Lettet over ordblindhed

Halløj! Når men i fredags var jeg til ordblinde test i Roskilde, og fandt ud af at jeg er ordblind. Jeg har siden jeg startede i skole haft svært ved at læse og forstå. Jeg har også haft rigtig svært ved at stave, og jeg gik til special undervisning i dansk fra 3-5 klasse.

Min stavning er (efter min mening) rigtig god, fordi det er noget jeg går meget op i, og øver mig meget på. Det sagde hende der testede mig også. Men hvis hun gav mig nye ord eller vrøvle ord, så gik det rigtig dårligt.

Jeg er egentligt rigtig lettet over at have fundet ud af at jeg er ordblind, fordi så kan jeg få ekstra hjælp i skolen. Nu frygter jeg ikke at skulle starte på uddannelse lige så meget. Før tænkte jeg “åh nej, så skal jeg jo læse og forstå en hel masse” og så havde jeg næsten opgivet på forhånd…

Når jeg blogger bruger jeg rigtig meget tid og energi på at tjekke om det hele nu er skrevet rigtigt, og jeg slår ofte ord op for at tjekke at de er skrevet korrekt. Ofte når jeg ‘læser’ andres blogge, så kigger jeg mest på billeder, og skimter måske teksten, medmindre det er kort tekst, eller meget spændende. Så ved i også det, men jeg gør i hvert fald mit aller bedste :) – Skrevet af S.N

Ordblindhed og foredrag - Jesper Sehested - Etlivsomordblind.dk

Ordblind trodsede alt og blev millionær

Oddsene var stærkt imod mig i min skole- og uddannelsestid. Gang på gang dumpede jeg i skolen og bliv erklæret uegnet til uddannelser, fordi jeg er ordblind. Hvad stiller en ung mand som mig så op, når mine ambitioner er større end omgivelsernes forventninger til mine evner?

I bogen På trods – fra ordblind til millionær, fortæller jeg (Karsten Højer.), hvordan jeg på trods af min rolle som den umulige gadedreng i skolen formår at skabe succes ved at fokusere på mine styrker og evner som ordblind.

penge-ordblindhed

Ordblinde er gode til, at tjene penge

På trods fra ordblind til millionær

”Er det dig, der er dum?”

I skolen er den sætning lige så daglig for mig at lægge øre til som at spise min madpakke, være til specialundervisning eller blive eskorteret til observationsklassen. Jeg kan ikke læse og skrive som mine klassekammerater, og hver dag vokser mine frustrationerne over at blive grinet af.

Mine lærere spår mig ikke mange chancer i livet. Og klassekammeraterne mobber løs. 30 år senere sælger jeg den it-virksomhed, jeg har bygget op med min partner, for millioner.

På trods Fra ordblind til millionær er en historie om, at en ordblind ikke behøver at være god i skolen for at blive lykkelig. Min fortælling viser, at potentiale og muligheden for at blive en succes handler om andet end at stave hvert ord i ordbogen korrekt.

Men det er også en fortælling omkring nogle forældre med ambitioner, som vil gøre alt i verden for at hjælpe, men som har rigtig svært ved at finde ud af, hvordan de skal hjælpe. Denne hjælp vendes i stedet for til et pres, fordi der ikke findes anden udvej.

Ordblind og kompetencer

Jeg er sikker på at mange ordblinde synes, det er som et stormvejr at komme igennem sine skole år, og det er aldrig særlig rart at være i, mens det står på. Formår man at komme igennem dette på en fornuftig måde, kommer man ud med en masse rigtig gode kompetencer.

Ikke at man nødvendigvis er god til at læse og skrive, men har nogle andre fantatiske kompetencer, som minimum er lige så gode.

Det vigtigste er at blive bevist om disse kompetencer, bruge dem aktivt og gøre en forskel med disse. Det er det, jeg synes, det drejer sig om. Jeg fik selv, både som ungdomsspiller men også træner, succes indenfor volleyballen. Fordelen for mig var at ingen forventede noget af mig, så jeg kunne kun overraske.

Hvis jeg for 30 år siden sagde, at jeg ville udgive en bog, ville alle smile sødt til mig og sige ja ja – men jeg gjorde det, fordi jeg fandt en måde at gøre det på.

Jeg håber, at jeg med denne bog får sat fokus på at lykkes På Trods, ved at man finder sin indre styrke, finder ind til det, som man som ordblind er rigtig god til, dyrker det og overrasker omverden – jeg tror på dig.

Kia Sødergreen

Kia Sødergreen er ordblind og ligeglad, det skal ikke stoppe hende!

Ordblind og hva så?!

Kære Læsere. De negative henvendelser bliver desværre ved på min blog. Nogle af de ting der bl.a. bliver skrevet til mig, er at jeg er en dårlig skriver, dårlig til grammatik, dårlig til dansk og en dårlig staver. Grundet disse henvendelser vil jeg skrive et meget personligt indlæg til jer, læs først, døm senere.

I gennem hele min folkeskole, har jeg haft en del problemer med at stave. Jeg har derfor gået til en del ekstra undervisning, som skulle hjælpe mig på vej.

Da dette ikke helt hjalp. Blev jeg testede op til flere gange for om jeg var ordblind. Men fordi jeg er en god læsere, viste testen nej til jeg var ordblind. Efter folkeskolen, kæmpede jeg mig igennem 10 klasse, mine 2 erhvervsuddannelser og er nu igang med min bachelor uddannelse.

Men nu hvor jeg er i gang med de store lange og tunge skriftlige opgave, kæmper jeg virkelig en kamp med hensyn til stavningen, grammatikken og mit ordforråd. Jeg valgte derfor for nyligt at lade mig teste engang til.

Testet ordblind

Denne gang, viste testen at jeg var ordblind. Men ikke den “Normale ordblindhed” Jeg har den hvor jeg ikke har problemer med at læse eller hører forskel på bokstaverne. Men jeg har den hvor man er sprogspasser. Det er det jeg kalder den. :)

Udover problemer med stavning og grammatik, har jeg svært ved at ligge trykket på ordene rigtigt. Derfor har jeg svært ved at stave dem og DERFOR er der nogen som kalder mig en dum blondine i de reality problemer jeg har deltaget i.

Alt har en forklaring har jeg altid sagt. Min forklaring på, at andre synes jeg er “dum” er faktisk bare at jeg er sprogspasser og jeg udtaler hverken ord, sætninger eller stiller dumme spørgsmål med vilje. Jeg ved faktisk bare ikke bedre!

Men jeg har nu endelig fået det på pair så jeg kan arbejde med mine problemer. ? og har fået en forklaring på, hvorfor jeg nogen gangen danner mine egne ord, som ikke findes i ordbogen. ?

Ordblindetest og Ordblinderisikotest

Tag en ordblindetest, og find ud af om du er ordblind

Alle mennesker har nogle problemer, vi har bare svært ved at læse og stave. Michael og Bogstavbjerget

Alle har sine problemer

I mine tanker, har vi alle hver vores problemer at takle, i hverdagen, arbejds livet og i privatlivet. OG det er der ingen som skal bedømme os på. Vi takler det på hver vores måde og bearbejder på bedst muligvis. Men jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste i Danmark, som lider af ordblindhed.

Er vi en slags taber fordi vi har den sværhed i vores liv? Skal vi føle os dårlige ind andre fordi vi ikke kan stave? Skulle jeg så svine andre til som ikke kan finde ud af at danse, bare fordi jeg godt kan danse?

Helt ærligt hvad er det dog for et samfund vi lever i. Ja undskyld mig engang. Jeg prøver altid at se tingene fra den lyseside. Men efter jeg har fået denne blog, så synes jeg godt nok at jeg får oplevet hvor lede andre mennesker kan være imod hinanden. Det er altså bare ikke ok!

Stopper mig ikke

Jeg har stadig ingen hensigt med at lukke min blog ned, men jeg vil istedet prøve at vende de ting i skriver til mig, her på bloggen, så man måske kunne tænke før man skriver, eller bare prøve at lade hver med at bedømme så hurtigt. :)

Nu er der nok nogen som ville tænke hvorfor jeg enlig ikke for nogle til at rette min blog igennem inden jeg udgiver den. Dette spørgsmål har jeg selv tænkt meget over. Men da det er min personlige blog, så vil det ikke længere være mig som skriver, hvis en rettede efter for mig, den følelse har jeg.

Jo mere jeg skriver, jo bedre skulle jeg blive. Så min udfordring i at have en blog, er bl.a. også at opnå at blive en bedre skriver, sådan bogstavelig talt ? Hvis der sidder nogen og læsere dette, som også er ordblind, så husk vi er lige så gode som alle andre, vi har så mange andre ting vi er gode til. Men kan ikke være god til alt i livet.

Til jer som er super staver ?, husk på, hvis i møder en som mig, som staver fuldkommen så dårligt som en kat og mus har det sammen. Så hver tålmodig. Vi kan ikke gøre for det og det gøre mere ondt på os at få af vide, at alt er forkert hele tiden, ind det gør på jer at se det. For vi kæmper med det hver dag, i ser det kun engang i mellem. :) – Kia Sødergreen

Ordblindhed Like

Ordblindhed skal ikke stoppe mig!

Bohr og Einstein

Niels Bohr var også ordblind

GUD De er jo ordblind

Jeg ved som ordblind hvad det vil sige at blive kaldt dum så mange gange at man tror på det. Da jeg var i lære som købmand, skulle jeg en dag aflevere varer til Margrete Bohr. Hun tog selv imod varerne, og da jeg var halvvejs nede af trappen råbte hun “Vil De venligst komme op igen“.

I den tro at der var en fejl gik jeg op igen. Hun stod bare med den sedlen som jeg havde skrevet og spurgte mig “er det Dem der har skrevet dette?”. Det måtte jeg sige ja til, hvorefter hun udbrød “GUD De er jo ordblind” og jeg kunne føle at skammen flyde igennem min krop og jeg var så flov.

Men så fortalte hun at hendes mand (Niels Bohr) var så ordblind, at han kunne falde over sit eget navn og alt det der var skrevet var noget hun havde skrevet for ham. “Min mand og Einstein var ordblinde og de var ikke dumme vel?” og jeg kunne bare svare ØH nej “Så ret ryggen unge mand, De er jo intelligent“.

Disse ord forandret mit liv, og jeg har da også taget uddannelse efter uddannelse. Den gamle kone havde jo ret, flere test har vist at min IQ ligger imellem 132 og 136.

Indsendt af Torben Elleboe

Min historie – Ordblindhed 

Læs her Malene historie om hendes ordblindhed, som hun har skrevet på hendes blog Skabsdiva.dk hvor hun skriver om skønhed og livstil, udover at læse en kandidat i sociologi på Aalborg Universitet.

Et typisk tips til at blive en god blogger, er at læse sin tekst igennem og rette for stave og grammatikfejl, og derfor er det nok lidt utraditionelt at jeg er en ordblind blogger.

Faktisk er jeg på papirerne så ordblind, at dér jeg var blevet testet, synes det var utroligt at jeg var kommet ind på HTX i sin tid – jeg starter på min kandidat i næste uge, så jeg har vel kompenseret for det på nogle punkter alligevel.

Jeg undskylder at den er blevet lidt lang og måske lidt rodet, men tror dette er første gang i de 6-7 år jeg har kendt til min ordblindhed, at jeg rigtigt prøver at sætte ord på mit forløb.

Ordblind, ord, test

Ordblind, blogger og uddannelse

Sådan fik jeg diagnosen

Jeg har haft store sprogvanskeligheder som lille – kan stadig mærkes, når jeg er nervøs eller vred, så gik til talepædagog allerede i børnehaven – som i dag, allerede kan være et symptom på ordblindhed. Da jeg kom i skole havde jeg så også læse- og stavevanskeligheder, hvor jeg gik til ekstratimer i dansk i de små klasser – ikke at det var noget der nødvendigvis betød jeg var ordblind.

Jeg husker at min far en dag sagde til mig, at han havde drømt at jeg kunne læse alle ord på skiltene vi kørte forbi. Jeg var grædefærdig, da jeg tænkte, at det aldrig kom til at ske. Så lærte jeg Harry Potter bøgerne at kende, og der startede mine læselyst!

Stave og læsevanskelighederne blev ’glemt’, jeg var ikke den bedste, og sprogfagene var noget lort – diktat giver mig stadig mareridt! Men jeg kom videre i med uddannelse uden større problemer.

Min 4 år yngre søster var i mellemtiden testet ordblind og talblind. Da jeg som 18-19 årig skulle køre hende til et foredrag omkring ordblindhed på videregående uddannelse, var jeg med inde og høre. Jeg sad ret fraværende og fulgte ikke rigtig med, indtil foredragsholderen snakkede om symptomer for ordblindhed. Ikke de kendte ’stave/læse problemer’, hvor jeg bare sad og tænkte; Dét kender jeg og dét kender jeg…

Bestilt en Ordblindetest

Efterfølgende kontaktede jeg så min studievejleder på HTX og fortalte om min mistanke. Der blev bestilt en ordblindetest, som jeg udførte på en computer. Kort efter modtog jeg et brev hvor der stod at jeg var ordblind…

Hvilket var meget frustrerende, da der ikke stod mere end dét.  Det efterlod mig mange spørgsmål, samtidig med at den faktisk gav mig nogle identitetsproblemer, da jeg allerede synes jeg kæmpede meget med min angst.

Heldig som jeg var, var der faktisk ret mange i min HTX klasse, der var ordblind. En havde fået en mere udførlig test, på et taleinstitut (i dag er der nogle andre test, og stedet har også flyttet fra taleinstituttet, så kan ikke rigtigt sammenlignes).

Jeg kontaktede dem omkring min frustration over at blive ’stemplet’ ordblind, uden at vide mere og hvad det gik ud på. Sagen er nemlig det, at ordblindhed kan være mange ting og i mange grader.

Jeg kom over på taleinstituttet, hvor jeg skulle tage en test beregnet til videregående uddannelser, da de er meget mere grundige. Det var klassisk diktat, oplæsning af alm. Ord og ’vrøvleord’ osv. Faktisk klarede jeg en del test over forventning, og bl.a. diktat var der ord, som man ikke forventede at en gymnasiestuderende kunne stave rigtigt, som jeg kom igennem med.

Ordblindetesten

Men så fik jeg testen, der faktisk fik mig til at tude af frustration! Den handlede om at der var tre bogstavssammensætning, hvor den (åbenbart) skulle lyde som et ord man kender (SOM OM!?!) – faktisk har jeg fundet den her. Så vidst jeg husker havde jeg 5 minutter til at finde 38 rigtige ord.

Ham der skulle lave testen, kunne for første gang se, at jeg virkelig havde problemer, og gav mig faktisk ekstra tid. Efter omkring 30 minutter eller sådan, havde jeg lavet 36 – hvor kun 10 var rigtige. Selvfølgelig var der mange delopgaver, som jeg ikke husker.

Men min resultatet test viste sig at jeg har flere læser og stave problemer, specielt ved ’fremmedord’, hvilket kunne tyde på at jeg afkodede ord jeg kendte som billeder, som at jeg ikke rigtigt stavede dem, men gengav dem. Fx skal jeg stave rigtigt første gang, da jeg aldrig ville kunne se en stavefejl bagefter.

Eller de vokaler som plejer at være er så nemme, er min store svaghed, jeg er vokal ordblind! Jeg bytter om på flere vokaler, fx a og e, o og i osv. Det gør det specielt svært, da mange ordblindeprogrammer prøver at finde de rigtige ord via vokaler. Haha! Her er google min ven!

Ordblindetest opgave: Find stavemåden

Eksempel på opgave i Find stavemåde i den nye ordblindetest

Hvad er det bedste hjælpemiddel? Det er det du får brugt i din hverdag.

IT-rygsækken, kan være et godt redskab for den ordblind til at gemnemfører en uddannelse.

It rygsæk og ekstra tid

Jeg fik bevilliget en masse hjælp bagefter, bl.a. en SPS pakke (eller IT rygsæk), der indeholder en masse gejl, bl.a. bærbar, scanner, scannerpen, diktafon m.v. udover mulighed for ekstra tid til eksamen, en støtteperson og mulighed for at bruge Nota, med gratis e- og lydbøger til ordblinde. I love it!

Jeg fik fortalt, at mange først opdager deres ordblindhed når de kommer på videregående uddannelser, da teksternes komplicitet og nye ord gør, at ordblinde aldrig kan nå at lære dem hurtigt nok.

Det tror jeg har hjulpet mig meget på universitetet og gjort at jeg ikke har droppet ud, når det har været svært, for jeg har problemer med at lære alle de mange sociologiske termer og videnskabsteoretiske ord.

Mig og ordblind blogging

Da jeg startede bloggen, var kort efter jeg havde fået beskeden at jeg var ordblind. Jeg havde store problemer, med at opbygge selvtilliden til at skrive noget med risiko for stavefejl jeg ingen mulighed har for at se.

Det er stadig noget der betyder meget for min blogging i dag, da jeg stadig har virkelig dårlig selvtillid over min skriftlige præsentation. Jeg prøver selv at sige til mig selv, at det er en del af mig.

Hvis der er nogle sprognørder der ikke kan holde det ud, jamen, så skal de da heller ikke tvinges til at være mine læsere, men hold fast, hvor gør det nogle gange ondt. Jeg prøver dog at være et godt eksempel og opmuntre andre ordblinde til at blogge, da der også skal være plads til os.

Jeg prøver da så vidt muligt at holde mine indlæg fejlfri, ved at skrive i word med stavekontrol, og når jeg har mulighed for det, få min kæreste til at læse igennem.

Jesper Sehested - Ordblind og mentor

Hvem står bag Etlivsomordblind.dk

Jeg er 34 år og ordblind. I 9. klasse havde jeg 71 fejl ud af 92 i diktat, men i dag har jeg en uddannelse. Jeg har arbejdet i over 6 år, med at støtte forældre og deres ordblinde barn, når bogstaverne driller.

Her har jeg holdt foredrag for over 9.500 elever, lærere og forældre om livet som ordblind. Derudover har jeg blandt andet skrevet bøgerne ‘Michael og Bogstavbjerget‘ og ‘Et liv som ordblind i folkeskolen‘ samt lavet onlinekurset ‘Støt dit ordblinde barn med at bruge hjælpemidler‘ og er mentor for unge ordblinde.

Læs mere om Jesper Sehested

4 replies
 1. Charlotte Jepsen
  Charlotte Jepsen siger:

  Kære Kia

  Hvor er jeg ked af at læse der virkelig er folk der vil være bekendt at skrive sådanne negative ting til dig.. Det er jo pinligt – for dem. Lad dig ikke gå på af dem, og skriv derudaf. Jeg er ikke selv ordblind men mor til et ordblindt barn og jeg håber han bliver ligeså sej og modig som dig ?

  Svar
 2. Malene Wiborg
  Malene Wiborg siger:

  Kære Kia

  Jeg kan simpelthen ikke forstå hvad der får folk til at opfører sig sådan på nettet. Jeg har selv oplevet det, og det er så grimt og ubehageligt. Jeg er ordblind lige som du og jeg blev også først diagnostiseret efter jeg startede på universitetet. Du har en lang og sej kamp foran dig. Når først man har fået sine hjælpe midler og lært at bruge dem, så går det lige pludselig op for en at det slet ikke kun handler om retstavning. Vi har klaret os hidtil, vi er jo kommet igennem folkeskole og ungdomsuddannelser. Det havde vi ikke kunne hvis ikke vi havde udviklet vores egne metoder og nedprioriteret visse ting. Vores ordforråd er mindre, for vi undgår ord vi ikke kan skrive eller udtale, vi bytter dem ud med synonymer der er nemmer for os. Komma regler? Hvilke nogen? Gennem min skoletid har det danske sprog skiftet komma regler to gange. To gange! Det er tre sæt komma regler vi har skulle lærer, og hvorfor skulle vi bruge kræfter på det? De ændre dem sikkert igen tænkte jeg dengang, det er spild af tid når jeg har ting der er vigtigere (stavning).

  Det gjorde hamrende ondt i hjertet da min speciale vejleder kommenterede niveauet af mit skriftlige arbejde. Han havde kikket en kladde til min indledning igennem for mig før jeg fortsatte med teori afsnit. Han vidste godt jeg var ordblind, vi havde snakket om før jeg startede. “Du forstår at bruge dine hjælpe midler rigtig godt. Der er ingen stave fejl og ingen ord der mangler, men din tegnsætning er helt gal. Dit sprog er også meget ensformigt og overfladisk, det er som om du mangler ordene til gå i dybden. Du har jo rigtig godt styr på det praktiske i dit speciale, så det er synd at dit intellekt ikke kommer til udtryk på skrift. Det skal der altså gøres noget ved, jeg foreslår du tager et skrive kursus. De er godt nok beregnet for Ph.D. studerende, men lad os se om de ikke vil gøre en undtagelse.”

  Jeg startede på skrivekursus. 6 uger senere var jeg bevæbnet med et helt arsenal af regler, tommelfingerregler og huske regler. Her er de bedste: Brug kun ét komma i en sætning (med mindre det er et opremsning komma). Kan man ikke nøjes med et komma er det et godt vink om at man skal omformulere sig og bruge 2 eller 3 sætninger. Brug en tekst opsætning med paragrafer (ca. 10-15 sætninger). Det gør skrivning meget nemmere, fordi du kan vurdere kvaliteten paragraf for paragraf. Fx. bør det samme ord gå gentages mere end 2-3 gange i samme paragraf. Download det englænderne kalder en tesaurus. Det er en slags synonym ordbog hvor man kan finde ord og begreber der betyder det samme, men også en beskrivelse af hvad forskellen på dem er. Den er guld værd!

  Nu har jeg efterhånden fået skrevet en meget lang kommentar, det var ikke meningen. Jeg er sikker på du nok skal komme igennem, du er stædig nok til det. Haters gonna hate. Det kan vi ikke gøre noget ved. Bare husk på at de i bund og grund bare sidder og har ondt i røven over at du kan noget de ikke kan. De er bitre fordi en “dum”, ordblind blondine er klogere og mere succesfuld end de er. Det siger da mere om dem end om dig ;) Hvis retstavning er det eneste de kan gøre bedre end dig, så har de ikke meget at være stolt af.

  Svar
 3. Dennis sørensen
  Dennis sørensen siger:

  jeg ved ikke hvor mange gange jeg er blevet kald dum eller andre ting på nettet .. jeg deltrager tit i de forskelig dibatter som jeg syns intraser mig og jeg kan også have en skarp hodling til ting .. og hvis så folk ikke lige er enig med mig så får man denne i hovet .. Skulle du ikke lige have dig et stave kursus inden du skriver dit indslad .. eller den gammel du skal have dine skole penge tilbage .( GAAB) .. der er 2 forskelig grupper af folk der laver joke P.G.A mit handikarp der er den grup der lige selv syns at de er sjove med deres komotar og så er der den grup der går dirakte efter at prøve at såre en eller prasse en væk fra dibatten og nogen af disse personer kan virklig være mobydlig .. hvis vi nu tager FB så er det endlig utrolig hvor mange der giver en Like til nogen af de modbydlig indslad folk laver imod mit handikarp og det har fåde mig til at tinke hvis nu en person gik hend til en i rullestol og RÅBTE så go dit dovne svin om folk på gaden vil stå og juble ( Like) eller stoppe personen i hans angrab …. jeg skrav engang et læsebrav til Ekstra Bladet og håbet på at jeg kunne få starte en dibat om hvad man endlig kunne tidlage sig at gøre imod folk som var ordblind og moske få nogen af dem som ikke behandler folk som mig ordnlig p.g.a ens handikarp .. jeg fik da også en mail tilbage fra Ekstra Bladet hvor de skrav …….. Kopi af malien ……. Hej EB jeg kunne godt tinke mig at spøre jers læser om nåde

  Jeg læser at Ragti mange blev sure over at jersen Bøfhus ikke vil lage en førehund komme med ind i butiken… Jeg læser at ragti mange Folk blev sure da Biffen ikke vil lage dette handikarp barn komme ind i Biffen

  Men Hvorfor er der så mange Læser på EB der syns at det er ok at komme med Dumme komotar på en der er stave/skrive handikarpet (ordblind)

  Jeg har modtage komotar så EB og ander forum så som

  Du skal have dine skolepenge igen

  Du brute ikke skrive i det oflig hvis du ikke kan stave

  Dam du må være dum med de stavefejl

  Stop med at skriv vi ander gider ikke at læse det du skriver når du ikke kan stave på dansk

  Unskyl jeg fatter ikke det du skriver Hvad med at lære dansk..

  Og mange ander usmagelig Komotar

  jeg mender at der bestemt også skal være plas til folk med mit handikarp
  både på EB og ander forum det kan godt være at man ikke er eni med mig på mine komotar det er skam ok men det at gå efter mig personlig PGA at jeg har et stavehandikarp har jeg det skit med
  Og nogen af disse komotar jeg modtager kan faktis få mig i dorlig humør
  man må ikke glemme at jeg også er et menske med følser og en voksen mand kan også græde……

  jeg håber at folk vil tinke over dette inden de kommer med ders dumme komotar på mine stavefejl for i kunne vel ikke Finde på at råbe efter en mand i rullestol SÅ REJS DIG OP DOVNE PERSON men det er prasis det i gør ved mig når i laver grin med mine stavefejl

  Tak for at læse mit Opråb
  MvH

  Dennis Sørensen

  Og dette svar fik jeg så tilbage……

  Hej Dennis.

  Tak for dit indlæg i Danmarksdebatten.

  Jeg vil meget gerne bringe dit læserbrev, som jeg synes er godt og vigtigt! Men så skal jeg bruge din adresse.

  Send mig den, så bringer vi dit læserbrev.

  Bedste hilsner
  Lars Bach
  Ekstra Bladet

  Ps.
  Min storebror er ordblind, så jeg ved præcis, hvad du mener …

  jeg sendet så disse info de så gerne vil have fra mig … har inte høret fra dem det er nu fra date: Mon, Mar 9, 2015 at 9:17 AM jeg fik den mail

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *