Ordblindhed og virksomhed

Jeg vil starte min egen virsksomhed, selvom jeg er ordblind

Anno 2017 der skal du allerede vide fra følelsen hvad du vil bruge resten af dit liv på. I folkeskolen /efterskolen får du 20 minutter sammen med en lærer der skal guide dig videre ud i livet. På 20 minutter skal du tag en beslutning om hvad du vil, og hvis du allerede i forvejen er bare lidt tvivl, har det svært i skolen. Så hjælper denne form for vejledning ikke.

Jeg har siden 3 klasse haft problemer med de faglige fag i skolen.  Og nu ældre jeg blev, nu mere frusteret blev jeg over at jeg ikke kunne følge med mine klassekammerater, jeg begyndte at pjække fra timer, jeg passede ikke ind socialt, og jeg viste overhovedet ikke hvad jeg ville med mit liv.

Den grove mobning jeg var udsat for gjorde det ikke bedre for mig, jeg lukkede mig ind i min egen lille boble i mange år. Først efter 10 klasse og 2 mislykkedes forsøg på at få en uddannelse kom jeg på VUC og her skete der noget.

VUC og ordblindetest

VUC testede mig ordblind, det gjorde mig vred. For i mange var jeg blevet kaldt dum og jeg ved ikke hvad. Også er jeg bare ordblind. En test som skulle været taget fra starten og gjorde noget ved. Men som aldrig blev til noget.

Det tog min 6 måneder før jeg accepterede at jeg var ordblind. 6 måneder før jeg takkede ja til skolens tilbud om hjælpemidler der kunne hjælpe mig i undervisningen + ekstra undervisning.

I 2015 afsluttede jeg min HF med et 10 tal i min hue. Jeg kunne ikke være mere stolt. På 4 år lærte jeg rigtig meget om mig selv, jeg blev samlet op der hvor jeg var i mit liv.

fordomme og ordblindhed

De fordomme jeg har mødt omkring ordblind undervejs i mit liv, møder jeg stadigvæk den dag i dag.  Nogen synspunkter er mere snæversynet end andre.  Og mine snoede veje igennem uddannelsessystemet har gjort at jeg har lært nogen ting.

Ordblind - Ikke dum og doven

Ordblinde er ikke dummere eller doven end alle andre!

jeg har lært af at være ordblind, at jeg kender mig selv meget bedre end alle andre. Fordi jeg har oplevet nogen udfordringer, som jeg har arbejdet med.  Jeg har fundet nogen kreative sider som jeg er dygtig til.

Min egen virksomhed

Og netop de kreative sider jeg har, vil jeg prøve at lave nogen produkter der kan sælges ud i verden. Et produkt og en viden som gør at jeg kan starte min egen virksomhed op.  Jeg studerer til logistikøkonom i øjeblikket og forhåbentligt kan det hjælper mig videre mod min egen virksomhed. Som engang i fremtiden tjener penge, der giver nok overskud til at jeg kan donere penge til folk/foreninger der arbejder med ordblindhed.

At være ordblind er for mig ikke negativt, det er en positiv ting som gør mig unik. Det gælder om at finde sin egen måde at udnytte den på positiv på.

– Skrevet af Erika U.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *