Ordblind på papir

Hvordan ser en ordblind, tekster og bogstaver? Det spørgsmål er noget vi ordblinde tit bliver spurgt om. Det er forståeligt, for hvordan skulle en ikke-ordblind bare lige kunne forstå det.

Jeg har svært nok ved at forstå hvordan det er, for mine venner, der er farveblinde!

Herunder er der et bud på hvordan nogle ordblinde oplever det når de skal læse. Bogstaverne hopper frem og tilbage på siden og gør det næsten umuligt at læse ordene, så de giver mening.

Kan du gætte det, så skriv det i kommentaren herunder.

Lige meget om det er alle ordblinde der oplever det på den måde giver det en bedre forståelse af hvad det vil sige at være ordblind og de udfordringer vi kæmper med. Del det derfor gerne med dine venner og bekendte, for at udbrede forståelse for ordblindhed.

Kampen på ad Bogstavbjerget

Det er ikke kun bostaverne på papiret der er et problem for mange ordblinde. Det er også følelserne inden i, ikke at være som de andre i klassen. Derfor er det vigtig at vi også husker personen bag ordblindheden.

Michael og Bogstavbjerget er en historie til unge ordblinde om at bestige Bogstavbjerget. En rejse hvor de lærer om deres ordblindhed og dem selv. Hvordan de selv kan kæmpe sig til toppen af Bogstavbjerget og kigge ud på alle de muligheder der ligger foran. Du kan også læse om livet som ordblind i folkeskolen i bogen ‘Et liv som ordblind i folkeskolen

Livet som ordblind

 

 

 

15 replies
 1. Ulla Larsen
  Ulla Larsen says:

  Tak fordi I har lagt sådan en tekst ud, det må vel nok være svært at læse den som ordblind,
  nu kan jeg meget bedre sætte mig ind i hvor svært ordblinde har det.

  Svar
 2. Inge Sondrup
  Inge Sondrup says:

  Min meget ordblinde 16 årige datter så eventyret. Skreg af grin og sagde. Klodshans. Det er jo let … Og så kan I lære det!

  Svar
 3. Johanne
  Johanne says:

  Som de ovenstående siger jeg klodshans. Jeg blev igen mindet om at jeg ser længden på ordet og gætte. Og det med ord i bevægelse kender jeg ret godt. Og det er tydeligt at jeg stadig har problemer med at læse fra højre til venstre . Læser ligeså gerne bagfra (så bliver sætninger jo lidt anderledes forståes ). Dvs at jeg springer i teksten og hele tiden skal finde ud af hvor jeg er.

  Jeg kan fx ikke på nogen måde læse tekst tv. Fordi ordene flyder sammen fordi bogstaverne er præcis lige over hinanden. Jeg ser kun huller. Men jeg har heldigvis min mand læser op for mig.

  Svar
 4. Lise
  Lise says:

  Som den undertippede Klods Hans er vi mange der klør på.
  Selv er jeg ordblind og nu dansklærer, som ivrigt hjælper børn og unge med deres læseproblemer.

  Tak for opmærksomhed om emnet.

  Svar
 5. Ulrik Soelberg
  Ulrik Soelberg says:

  Jo jeg kan godt læse det. Ikke mindst fordi jeg kender Klods Hans. Og jeg er ikke ordblind. Men jeg er farveblind og er glad for, at dette handicap også bliver nævnt. Læsning foregår til gengæld lynhurtigt. Ofte forstår jeg rent faktisk ikke, at jeg kan orientere mig i en tekst på den måde. Det må så opfattes som et privilegium. Nå ja – så er der jo også lige det med noder. De bliver læst lige så hurtigt. Nodeblindhed findes jo også. Men farverne …

  Svar
 6. Katrine Gjelstrup
  Katrine Gjelstrup says:

  Hej, jeg tænkte på, hvordan får i teksten til at se sådan ud? Jeg er igang med en opgave om ordblindhed, hvor jeg gerne vil vise, hvordan en tekst kan se ud for ordblinde. Jeg kunne godt tænke mig at lave min egen tekst, jeg ved bare ikke, hvordan man får bogstaverne til at bytte plads.

  Svar
 7. Sacha
  Sacha says:

  Hej Jesper
  Din bog har hjulpet mig meget.
  Jeg er selv ordblind og den hvirvlende tekst var lige som det ser ud får mig. jeg håber du vil skrive en til bog om ordblindhed.
  Hilsen Sacha, 10 år (mor hjalp mig med at skrive denne besked)

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *