Noter-til-lektielæsning-ordblind

Min lektielæsning som ordblind

Vi kender det nok alle sammen: Vi har utrolig mange lektier for, og det hele virker næsten uoverskueligt. Jeg står tit i denne situation. Jeg har mange lektier for, og det føles som om det ikke er til at komme igennem. Derudover er det meste også på engelsk, hvilket ikke hjælper på det.

[caption id="attachment_1149" align="aligncenter" width="400"]overstreget tekst overstregningerne gjorde ikke, at jeg altid kunne huske teksten.[/caption]

Jeg var til en ugeeksamen på tredje semester, hvor jeg ikke kunne huske hvilken tekst jeg skulle have fat i, for at læse om en bestemt teori. Jeg skrev til en fra min klasse, som fortalte mig hvilken tekst det drejede sig om. Da jeg fik teksten frem kunne jeg se, at der var gule overstregninger i teksten.

Dette var jo et godt tegn, men der var bare det ene problem. Da jeg fik teksten foran mig, der kunne jeg slet ikke erindre at jeg havde haft læst denne tekst før. Dette var en utrolig ubehagelig oplevelse, fordi det betød jo næsten at det ikke gav mening at læse mine lektier, hvis jeg ikke kunne huske dem efter.

Derfor har jeg i dette semester taget en hel anden strategi i brug.

JEG TAGER NOTER TIL ALLE MINE LÆSTE TEKSTER!

Det er sindssygt tidskrævende, men det VIRKER!

Jeg har lavet den aftale med mig selv, at det er bedre at læse lidt og så kunne huske hvad jeg læser, end at terpe mig igennem alle siderne, men ikke kunne bruge det til noget, fordi jeg ikke kan huske det.

computer på jobbet

Derudover giver jeg mig også den ro i hverdagen, ved at jeg altid har læst en uge forud. Når jeg starter på en uge, så er alt læsestoffet til ugen læst. Dette betyder at jeg i den indeværende uge kan begynde at læse til den kommende uge.

Men kan du så huske alt hvad ud læser, Stephanie?”

Ja, det kan jeg, fordi jeg netop skriver noter til alt hvad jeg læser. Disse noter tager jeg frem i toget på vej til universitet. Fem minutter senere kan jeg huske hvad det pågældende kapitel handler om. Jeg syntes det er super smart.

Jeg er på nuværende tidspunkt i gang med at læse til min femte uge. Jeg gør det på den måde, at jeg læser de dage, som jeg er i skole: tirsdag, onsdag og torsdag.

Eks. Tirsdag, der læser jeg de lektier, som jeg har for til den næste tirsdag, ugen efter. Ligeså gør jeg med onsdag og torsdag. På denne måde, der får jeg læse alle mine lektier, får taget noter til dem, plus jeg har fri i mine weekender.

Opgaver mv. har jeg så tid til i weekenden, hvis der ikke er plads til dem i hverdagen.

Det har givet mig utrolig meget ro i sindet, at have en struktur i min hverdag som sikre mig, at jeg får læst alle mine tekster.

På denne måde har jeg også fået tid til er lille studiejob, af fire timer mandag formiddag. Dette job har jeg haft i en måned, så det er stadig nyt og skal afprøves om det kan gå op med mit studie.

-Stephanie

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *