Foredrag om ordblindhed

I Danmark er mellem 3-7% af befolkningen ordblinde. Mange af dem er gået gennem en skoletid, hvor de har følt sig misforstået af lærerne og deres klassekammerater på grund af deres ordblindhed.

Et eksempel kunne være som ordblind at få at vide hele sin skoletid, at man ikke skal forvente en boglig uddannelse, fordi ordblindheden begrænser ens mulighed for at lære. Men det er en stor misforståelse og der findes mange eksempler på, at ordblindheden ikke er en stopklod for at opnå sine drømme.

Jesper Sehested er en af dem. I hans folkeskoletid var det ikke bogligheden han blev opfordret til at foskusere på, men hans kreativitet. Desværre kunne han ikke genkende, hvad hans kreativitet bestod i, fordi han kunne ikke finde ud af at tegne og troede at det var kreativitet.

Jespers oplæg var fyldt med inspirerende, humoristiske og rørende historier om det at være ordblind. Et oplæg, der gav ting til eftertanke for både børn og voksne. – Helen Thorenfeldt Antvorskov Skole

Da han samtidig fik 71 fejl i diktat i 9. klasse havde Jesper ikke megen tro på fremtiden. Heldigvis skete der noget i 10. klasse, hvor Jesper indså at han kunne komme langt ved at spørge om hjælp til det, som han ikke var god til samtidig med at han tilbød sig på de områder, hvor han var god. Jesper besteg derfor ‘Bogstavbjerget’ og fik motivation tilbage.  

Jesper har derefter kæmpet sig til en uddannelse ved at fokusere på de ting, som han er god til. I dag arbejder han med at hjælpe ordblinde til, at se deres muligheder.

Ordbilndhed skal det stoppe dig? Nej! - Foredrag af Jesper Sehested i ordblindeugen

Med humor og lune leverede Jesper et super professionelt og veltilrettelagt foredrag. Tilhørerne var meget begejstrede og gik derfra med større viden omkring ordblindhed og ikke mindst en følelse af, at alt kan lade sig gøre – også selv om man er ordblind. – Anne Heidmann, Hjørring Bibliotek

Åbenhed om sine udfordringer har gjort, at folk omkring ham har kunnet hjælpe ham bedst muligt. Uden hjælpen var Jesper ikke nået dertil, hvor han er i dag.

Jesper bliver booket til folkeskoler, hvor han levende fortæller om sine rejse med ordblindhed.

Et foredrag med Jesper kunne være for alle elever fra 4.-9. klasse, så der skabes forståelse for ordblindhed. Samtidig vises det, at de ordblinde elever har det svært, men at det er muligt at blive god til noget og få en uddannelse. Med Jespers foredrag starter de ordblindes rejse op ad “Bogstavbjerget”, hvor de på toppen vil komme til at se muligheder, trods deres ordblindhed.

Så book et foredrag og vis at  alt er muligt – også selvom man er ordblind!

Kontakt for at booke foredrag

Du er altid velkommen til at kontakte mig ganske uforpligtende på: jesper@etlivsomordblind.dk eller 23 72 02 31

Foredrag kan være for elever, forældrenetværk, lærerteamet, offentlige arrangementer på fx biblioteket eller lignende.

Foredrag om livet som ordblind i Dragør
Ordblind - Foredrag - Køge Lille Skole
Foredrag om livet som ordblind på Havdrup skole.
Jesper Sehested snakker om livet som ordblind
Foredrag af Jesper Sehested, som er ordblind