læsning om ordblindhed

Kæmpede hver dag, med min ordblindhed

Jeg er selv ordblind og har taget en bachelor i ergoterapi. Jeg har som barn altid haft store vanskeligheder med indlæring og læste enormt langsomt, det gør jeg iøvrigt stadig! Jeg kan have svært ved at forstå, hvad det er jeg læser! Jeg lærer bedst ved visuel indlæring, billedligt og når jeg får lov til at prøve ting fysisk.

I folkeskolen havde jeg special undervisning i dansk/læsning og lektiehjælp. Jeg havde svært ved at koncentrere mig. Blev nok betragtet som lidt doven, men sandheden var, at jeg kæmpede en kamp hver dag! Jeg valgte, efter endt folkeskole, at tage 10. klasse på en anden skole end den jeg altid havde gået på.

Her overtalte min dansklære mig om at tage på HHX efter sommerferien og jeg var overbevist om, at det ville blive et nederlag for mig! Men jeg gennemførte det. Da jeg på 3. år sidder til eksamens hjælp, kommer der en lære, som jeg aldrig har haft og siger,” jeg kan se du har svært ved at læse, er du blevet testet for om du er ordblind?” Hun anbefalede mig, at tage kontakt til kommunen og få lavet en test.

Jeg var ordblind

Resultatet af det var, at jeg er ordblind og fik bevilliget den store it-pakke. Jeg startede på ergoterapeutuddannelsen og kæmpede og kæmpede. Det var en sej kamp, men jeg blev klogere og klogere på, hvad der virkede for mig, når det kom til forberedelse, notatskrivning og til de skriftlige eksamener.

It rygsæk til ordblinde

Jeg besluttede mig for, at gennemføre uddannelsen uden al for meget hjælp og det har gjort mig stærkere. Jeg købte mig fattig i studie bøger, men læste ikke meget i dem, jeg brugte dem som opslagsbøger og fordi man skulle lave kildehenvisninger. Jeg brugte min computer med stavekontrol og min stædighed/viljestyrke.

Jeg kan stadig opleve, at have svært ved at stave ord – så finder jeg bare et andet ord, som betyder det samme. Min indlæring/koncentration er stadig dårlig, men ikke så slem at min hverdag ikke fungere – er sjældent mærket af det.

Skrevet af Janni F.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *