Ingen tvivl om ordblindhed har vært den største kamp i mit liv!

Camilla Guldhammer Mørk

Camilla Guldhammer Mørk

Hej alle sammen!
Jeg er 18 år gammel, jeg er ordblind og har generelle indlæringsvanskeligheder. Jeg vil gerne fortælle noget fantastisk der er sket for mig i dag og håber det bliver taget sådan, at folk der kæmper kan se hvad de har at glæde sige til!

I øjeblikket går jeg på Aalborg Handelsskole, Strandvejen i Aalborg! Jeg går på en linje der hedder EUD Business.  Jeg skriver herinde, ikke for at blære mig, men for at give mig selv som et eksempel på, at selv om det er svært og en kamp, må man ikke give op! At være ordblind handler om at knokle sin røv ud af laser!

 Aller første gang!

Jeg har i dag været til Dansk eksamen på C niveau hvor vi har haft to dage til at lave 6 forskellige analyser en tv reklame, en hjemmeside, en novelle, en nyhedsartikel, en i vores port folio mappe og en artikel. Alt det har vi to dage til at lave hvor vi kun kommer op i to af dem til selve eksamen.

Jeg kommer op i novellen og i tv reklamen, jeg har aldrig været så nervøs før som til denne eksamen, for hvis jeg ikke bestod, kunne jeg ikke forsætte på Grund forløb 2 . Men jeg går op og får et fantastisk 12 tal. Mit Aller første 12 tal! Jeg har kæmpet røven ud af bukserne de sidste to dage og satte mig for, at nu skulle det altså være! 

Gør en indsats

Jeg fortæller kun dette fordi. jeg håber, at de der kæmper nu, kan få en forsmag af hvad det i sidste ende vil betyde for en når den indsats man har lavet, at den endelig giver pote!

Jeg vil endelig bare ud med budskabet om at selv om det kan være utroligt hårdt, og jeg har selv tit vært tæt på bare kaste håndklædet i ring og givet op! At man skal blive ved! Men har hele tiden haft min mor til give mig den ekstra tro på en dag de ville lykkes!

Mobning i skolen

Jeg har gået igennem mobning med mit ordblindhed, skoler og lære der ikke ville lytte eller hjælpe os. Og det svigt jeg har fået fra de lære eller skoler, ligger dybt i mig på den måde at jeg har svært ved at stole på nye lære, jeg skal altid lige se dem an. Jeg er kommet i mange konflikter med nogle lære. Men jeg er begyndt at se ind af når disse konflikter dukker op.

Fået hjælp

Alt dette kunne aldrig have lade sig gøre uden nogle mennesker som har hjulpet mig. Mine forældre har en stor rolle i dette også, ingen tvivl om at hver gang jeg har haft lyst til at smide håndklædet i ringen, så har de altid stået der, rejst mig op igen og fået mig til at kæmpe igen.

Men jeg har gået til et kursus ved en kvinde der hedder Tine J. som er en lære, hun køre noget som hedder alkalær, det står for Alle kan lære at læse. At gå ved Tine gave mig en helt ny energi, hun gave mig lysten til at lære igen, fordi nu var jeg ikke alene i kampen, Tine forstod mig, som andre ikke rigtigt kunne, hun viste hvor hårdt det var. Derfor gave det mig en helt ny energi og lyst.

Lytter og forstår

På Sønderbro skolen havde jeg en tale person som hed Jeanette, jeg havde samtaler med hende flere gange om ugen, hun er en af dem som har brugt tiden på at forstå mig og min hård fortid med min første skole. Alt hvad jeg var usikker på med hensyn til det sociale, men også skolemæssigt kunne hun hjælpe mig med, hun gave mig en masse redskaber til når jeg havnede i de situationer der var svære, og derfor også gave mine forældre mere ro sindet om natten. Der var endelig nogle der hjalp mig udover dem.

I dag her på Aalborg Handelsskole strandvejen, har jeg nogle fantastiske lære. Min kontakt lære Lars M. som jeg også har til afsætning, er en af de lære flere skoler brude have. Han er god og snak med, når man har nogle af disse nedture, men han er også dygtig i undervisningen, han forsøger på flere måde.

Mig selv og indstilling

Uden disse personer kunne jeg ikke vært kommet der hvor jeg har vært i dag. Men største delen af hvordan jeg er kommet hertil er mig selv. For hvis jeg ikke havde den rette indstilling til tingene, var jeg aldrig kommet hertil, ingen tvivl om det har vært den største kamp i mit liv, og stadig er.

Men når det bliver svært bruger jeg de mennesker der er omkring mig og dem som tilbyder deres hjælp. Den der har det største ansvar er mig selv, men jeg har ikke kunne gøre det alene. Jeg håber folk der også er ordblind eller har generelle indlæringsvanskeligheder forsætte med at kæmpe deres kamp, for til sidst ser du hvad der er forenden af regnbuen og det er guld vær.

– Skrevet af Camilla G. Mørk

4 replies
 1. Christina
  Christina siger:

  Hej Camilla har selv været ude for det samme, har indlæringsvanskligheder også er jeg lidt tal blind, så kan godt følge dig den kamp du har været ude for. Jeg afsluttede min uddannelse, som pædagogisk assistent sidste år ,hvor jeg var oppe til min første eksamen i noget som ,hedder kultur og aktivitetsfag og der fik jeg mit første 12 tal på den uddannelse troede ikke mine egne øjne, men vidste
  bare der var de hårde dage værd at kæmpe for.

  Hilsen
  Christina Lange

  Svar
 2. Tine Johansen
  Tine Johansen siger:

  Wahoo Camilla hvor er du bare en af de sejeste jeg kender! Hvor er det flot. Jeg kan stadig huske da du og dine forældre første gang mødte op til en gratis og uforpligtende samtale. Du blev gladere og gladere for hver gang vi mødtes og du besteg læsetrappen så flot. Håber snart vi ses igen :) Kik ind i læringsbutikken når du er i Aalborg, så kan vi aftale en tid til en hyggesnak. Kram @TineJohansen.dk

  Svar
 3. Bettina Stechmann
  Bettina Stechmann siger:

  Hej Camilla
  Hvor er er det bare fantastisk læsning!!
  Må jeg spørge hvornår (hvor gammel du var) da du startede alkalær kursus, og hvor længe du gik der? :)
  Bedste hilsner fra
  Bettina

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *