‘Tale til tekst’ kan gøre hverdagen lettere

I dag findes der mange forskellige platforme, hvor der skal skrives tekst; sms, Facebook-beskeder og mails. Du, ordblind eller ej, kan bruge Tale til tekst til at skrive hele beskeder eller til enkelte ord, du har svært ved. Et Tale til tekst hjælpemiddel, gør det lige så let at skrive beskeder og mail som dine venner – ja måske endda hurtigere!

I stedet for at skulle skrive, taler du til din computer eller smartphone. Så oversætter den det du indtaler til tekst ved hjælpe af talegenkendelse, som du let og hurtigt kan sende videre. Det er også et hjælpemiddel, der kan bruges til længere tekster. Bruger du meget tid på at skrive en side, fordi det er svært at stave, kan Tale til tekst hjælpe. Tale til tekst virker både på dansk og engelsk m.f.. Nu skal du “bare” tale, og så kan du rette i teksten bagefter.

Nogle synes, Tale til tekst tager muligheden for at lære at stave væk. Man kan dog vælge at se Tale til tekst som en måde at give lysten til at skrive tilbage. Tale til tekst kan også vise, at du med stavevanskeligheder kan ”skrive” meget mere, end hvis man ikke havde et hjælpemiddel. Tit er det historien og indholdet, der er vigtigere end selve stavningen.

Der findes forskellige løsninger, som er rettet mod forskellige målgrupper. Der findes mange gratis løsninger, så overvej inden du køber, hvor meget du skal bruge Tale til tekst, og om en gratis løsning er nok for dig.

Overvej eventuelt disse spørgsmål, inden du køber:

  • Hvilken enhed bruger du? Smartphone/tablet, computer (PC) eller Mac
  • Hvorhenne skal du bruger Tale til tekst? Foran en computer eller til små tekster på din smartphone?
  • Hvor meget skal du bruge det? hverdagsbehov, længere opgaver og rapporter?
  • Hvor skal du bruge det? I skolen, på uddannelse, jobbet eller fritiden.

 Hjælpemidler til ‘Tale til Tekst’ 

IPHONE OG IPAD

signalApple Læs mere om Hjælpemidlet

Fra iOS 8 (iPhone 4S, iPad 2, iPad Mini og op) er det muligt at diktere (tale til tekst) direkte uden brug af andre apps. Dette giver dig frihed, til at diktere alle steder, hvor du kan skrive: sms, mail, noter og internettet m.fl. Denne funktion (lille mikrofon) ligger i tastaturet ved siden af mellemrumsknappen (space). Hvis den ikke gør, skal du slå diktering til inde i Indstillinger – > Generelt – > Tastatur -> Slå diktering til. Eller se videoen herunder.

Tale-til-tekst på iPhone

SWIFTKEY

Hjælpemidlet virker på Android Apple signal Hjælpemidlet koster penge

Swiftkey blev kåret til Best Apps on Google Play of 2014. I Swiftkey kan du bruge den indbygget diktering i keyboardet. Du trykker på knappen (mikrofon) og derefter kan man diktere alle steder på ens Android smartphone.

Med Swiftkey kan du diktere på mange sprog: Dansk, Engelsk, Tysk, Fransk m.fl.

Swiftkey findes også til iPhone, men der virker tale til tekst ikke. Men der er allerede indbygget tale til tekst i det normale iPhone keyboard.

Du kan også få ordforslag i Swiftkey på dansk og andre sprog.

Download til din iPhone og iPad eller Android

Swiftkey