Bliv klogere på IT rygsækken

Som ordblind findes der forskellige hjælpemidler som fx IT rygsækken, IT-startpakker, LST eller læse- skriveteknologier (kært barn har mange navne). It rygsækken er en bærbar computer, med programmer der kan hjælpe ordblinde med stavning og læsning.

IT rygsækken kan blive bevilget allerede i folkeskolen, gennem PPR og en ordblindetest. Går du på en ungdomsuddannelse eller højere, skal du gennem SPS og SU Styrelsen, læs mere her. Er du voksen eller på arbejdsmarkedet kan du få IT rygsækken gennem VUC eller jobcentret.

At få bevilget en IT rygsæk kræver at du også har den på det tidspunkt du har brug for den. Derfor gælder det om, at være ude i god tid ellers kan du opleve samme problemer som disse forældre. Derudover kræver det tid og undervisning at lærer ens IT rygsæk at kende, ellers kan det være svært, at få den rigtig i brug.

For skoleelever er det også vigtigt at der er et sammenspil mellem skolen, hjemmet og den ordblinde selv for at sikre det bedste udbytte. Hvordan kunne fremtidens IT rygsæk se ud? Vælg selv de hjælpemidler der passer dig og dine udfordringer.

Byg din egen IT-rygsæk

Hvis du vil i gang nu. Så kan du også bygge din egen IT-rygsæk. Måske på din smartphone eller hjemme-pc. Her kan du læse om alle de forskellige hjælpemidler og læse- skriveteknologier der findes, som kan gøre din hverdag lettere. Oplæsning, tale til tekst eller ordforslag m.f