diktering iOS8

I Apples opdatering iOS8 af deres styresystem til både iPad og iPhone, kom der Tale til tekst (Læs om andre hjælpemidler på Ordtavlen fx: oplæsning, tale til tekst og ordforslag). Det er en god nyhed, til glæde for ordblinde og andre der har svært ved at stave. Nu er det muligt at lave tale til tekst til din iPhone istedet for at skrive.

Denne nye funktion, finder du på tastaturet ved siden af mellemrumsknappen, se billede herunder. Når du trykker, kommer der et bip og så forsvinder tastaturet, men bare rolig.

diktering tastaturet mikrofon

Tryk på mikrofonen på tastaturet for at starte dikteringen.

iOS8 Diktering

Sådan ser det ud, efter du har trykket på mikrofonen på tastaturet

Nu kan du tale til din iPhone eller iPad, og den skriver hvad du diktere til den. Når den skriver, kan det se helt forkert ud, men lige så snart du er færdig med sætningen, kan det hele ændre sig.

For at kunne få iOS 8, er man nødt til at have en nyere iPad eller iPhone. På smartphone siden skal have en iPhone 4S eller nyere og tablet en iPad 2 eller nyere, iPad Air eller iPad mini.

Der er også andre nye muligheder i iOS 8 fx. understøttes der nu tredjeparts-tastaturer, så det er muligt at afprøve andre tastaturtyper på sin smartphone. Der har været meget snak om Siri, som er “en intelligent sekretær, som du kan spørge om hjælp til at få tingene gjort.”, ville komme på dansk. Dette gør det ikke i denne omgang, men rygtet siger at Apple har ansat en dansker til kun at arbejde med dette, så Siri på dansk kommer nok snart.

diktering iPad

Dette indlæg er skrevet på en iPad, ved hjælp af diktering.

Dette indlæg er skrevet ved brug af tale til tekst til min iPad (husk at tale tydeligt!), og efterbehandlet på min PC, for at sætte kommaer og opsætning, som er svært at dikterer sig til.

4 replies
 1. Finn Birnbaum
  Finn Birnbaum siger:

  Jeg har en I-pad 2 , men kan ikke hente diktering til min I-pad, er den for gammel eller er der et andet problem jeg ikke har set.

  Mvh
  Finn Birnbaum

  Svar
 2. Trine
  Trine siger:

  Hei!
  Jeg har en sønn med dysleksi og dette er supert, men jeg får bare dikteringsfunksjonen til å virke online. Er det mulig å få det til offline slik som på nyere Mac .

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *