Dictus menubar

Dictus, diktering til ens computer

Vi har tidligere se på mulighederne for afhjælpe sin ordblindhed ved diktering. Det er også muligt, at få et program som er lavet til ens computer, og de fordele det medbringer.

Dictus er et dikterings værktøj, som man installerer på sin computer. Bagefter kan du bruge det så meget du vil, uden internetforbindelse. Dictus er et rigtig smart hjælpemiddel for mange også ordblinde. Man kan have begge sine hænder frie, og diktere samtidig.

Du kan bruge det til, at skrive alt. Men det kan også bruges til at skrive en dele af teksten eller ord man ikke ved, hvordan staves.  

Hvis du vil vide  mere om hjælpemidler fx oplæsning, ordforslag, oversættelse så besøg Ordtavlen

5 replies
 1. Susanne
  Susanne siger:

  Min søn på 17 har brugt Dictus i et halvt års tid, og det hjælper ham virkelig meget, når man skal skrive opgaver i skolen.

  Svar
 2. Lone Andersen
  Lone Andersen siger:

  Hej Jesper.
  Jeg synes også det er godt er der er Dictus til ordblinde. Jeg er selv ordblind og har det svært med at stave.
  At man kan få hjælpemidler til ordblinde er en god ide. Jeg arbejder på et sygehus som rengøringsassistent, og sidste år tog jeg en uddannelse som serviceassistent.Tænk at jeg fik en uddannelse det troede jeg aldrig at jeg ville få, fordi jeg er ordblind. Jeg troede ikke, at det kunne lykkes og var det ikke fordi jeg gik på ordblindeskolen så havde jeg ikke vidst at der fandtes hjælpemidler.
  Jeg fik en it-rygsæk, da jeg skulle tage uddannelsen. Detvar en stor hjælp for mig og det er jeg sandelig glad for i dag.
  Med venlig hilsen Lone Andersen

  Svar
 3. Heidi
  Heidi siger:

  Har alle skolebørn adgang til Dictus eller forudsætter det at forældrene selv betaler abonnement, for at barnet kan få løbende adgang til denne sevice?

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *