Bøger og viden

– E-bøger, lydbøger, video og podcast


Læsevanskeligheder kan gøre det svært at sætte sig ned og læse en bog som alle andre. Heldigvis findes der mange måder at få informationer og viden på så du kan lære. Før i tiden var det stort set altid gennem bøger man fik ny viden, men i dag har den digitale verden åbnet op for helt nye muligheder tekst, lyd og video til gavn for alle.

Der er stadigvæk mange i dag, som tror viden kommer fra bøger. Dette er ikke sandt mere. Skal du lærer et sprog fra en bog? Hvorfor ikke lytter til det i stedet?

Vil du gerne vil lære noget om dyr, historie eller noget tredje, findes der masser af videoer på internettet, tv-programmer og hele tv-kanaler om de forskellige emner.

Et sted med uendeligt meget viden er internettet. Med digitaliseringen af viden kan du i dag få E-bøger, der ved hjælp af andre hjælpemidler kan bliver oplæst. Du kan også finde mange bøger som lydbøger, som du kan have på din smartphone. Du kan dermed have et halvt bibliotek i baglommen

Findes der ikke bøger om det emne, du gerne vil lære om? Så kan det være du kan finde en video, podcast eller videokursus i stedet. Internettet har gjort det muligt at dele erfaringer med folk fra hele verden. Der er stort set ikke det område, som der ikke er lavet noget indhold omkring.

I Danmark er vi også langt fremme på dette område. Vi har netbiblioteker, hvor du kan låne E-bøger og lydbøger. Der findes også netbiblioteket (E17 / Nota), som er lavet til ordblinde og svagtseende, som hele tiden vokser med nye titler.

Overvej disse spørgsmål, inden du køber:

  • Hvilken måde lærer du bedst på? Ved at se det, læse om det, hører det, gøre det eller en blanding af flere?
  • Hvilket sprog kan jeg forstå? Meget onlineundervisning foregår på engelsk.
  • Hvor skal du bruge det? Altid i lommen, foran computeren, på en tablet?
  • Vil jeg betale for undervisningen og hvor meget?

Hjælpemidler til bøger og viden

NOTA – E17

Hjælpemidlet skal bruge internet for at virke Hjælpemidlet virker på MAC Hjælpemidlet virker på en PC Hjælpemidlet virker på Android Hjælpemidlet virker på iOS signal

Nota er et bibliotek med over 40.00 lyd- og E-bøger. Der er både skøn- og faglitteratur samt studiebøger, og der kommer nye til hele tiden.

For at få adgang skal man kunne dokumentere et syns- eller læsehandicap, det kan du få ved at få taget en Ordblindetest.

Med adgang kan man afspille lydbøger direkte på din PC, smartphone eller tablet.

Hvis du har problemer, kan man altid kontakte Nota support.

Nota - E17