Diverse apps og programmer

– der er mange muligheder

Der er altid ting, der ikke passer i en kasse. Dette gælder også for hjælpemidler og app’s.

Er du i gang med en uddannelse, så kunne det være, der måske fandtes et smart hjælpemiddel til at tage noter, hvor du kan bruge lyd, billeder, tekst og tegninger. Bruger du en computer og samtidig altid har din smartphone i lommen, så kunne en Cloud service måske være smart. Derved kan du sikre, at du hurtigt kan dele ting mellem din computer og smartphone.

Der er også løsninger, der gør, at du kan samle alle dine dokumenter i skyen, som du også kan dele med andre. Der er mange forskellige måder at sammensætte din personlige it rygsæk, så den lige passer dig. Det kræver tid at finde den helt rigtig løsning, men tiden er givet godt ud, når alt bare virker til sidst!

Har du problemer med at stave og sende sms’er. Kunne det måske være et forsøg at sende lydbeskeder til venner og familie. Dette findes der også løsninger til. Synes du, at alle bogstaver ligner hinanden, findes der en skrifttype, der er lavet for at hjælpe dig.

Alle disse hjælpemidler er ikke kun for ordblinde og andre med de udfordringer. De kan bruges af alle andre, og gøre hverdagen lettere.

Overvej disse spørgsmål, inden du køber:

  • Hvor skal jeg bruge det? Foran en computer, til små opgave på din smartphone, på uddannelse eller undervisningen, på jobbet?
  • Hvor meget skal jeg bruge det? Hver dag, flere gange om ugen eller bare en gang imellem?

Diverse hjælpemidler til ordblinde

GOOGLE DOC

signalHjælpemidlet virker på en PCHjælpemidlet virker på MACHjælpemidlet skal bruge internet for at virkeHjælpemidlet virker på iOSHjælpemidlet virker på Android

Med Google Doc kan du altid havde adgang til dine dokumenter. Du kan dele et dokument med andre, så de også har adgang til at læse eller rettet i det. Google har også indbygget stavekontrol. Google Doc er lige som word, men nogle af funktionerne skal bruge internet som fx stavekontrol. Da dine filer ligger på internettet, har du også adgang fra alle enheder.

Du kan godt arbejde offline (uden internet) i Google Doc.

Google Doc har indbygget Tale til Tekst der gør du kan dikter dine tekster.

Stavekontrol kan hjælpe, hvis man har skrevet et ord , der virker forkert i konteksten.

Derudover virker AppWriter og IntoWord til oplæsning og ordforslag, indtil videre dog forbeholdt folkeskolen.

Download til din iPhone og iPadAndroid eller besøg Google Doc her

Google Doc