Tal med hele verden ved hjælp af oversættelse

Med udfordringer ved at skrive og stave på det danske sprog, kan det at lære at skrive på et nyt sprog virke umuligt. Sådan er det bare ikke!

Der findes forskellige muligheder for oversættelsesprogrammer, der kan oversætte fra dansk til andre sprog eller bruge tale til tekst på andre sprog end dansk. Område for oversættelse er noget, der er vokset meget de sidste par år. Det er slet ikke kommet i mål endnu, og derfor vil der også ske meget på området fremadrettet.

Derfor er det vigtigt, at du husker på, at det ikke er umuligt at lære at skrive på et nyt sprog. Som ordblind skal du finde din egen måde at gøre det på. Du er måske ikke den person der lærer et nyt sprog ved, at læse det. Måske du skal hører eller tale det i stedet. Hjælpemidlerne er i hvert fald til stede til at gøre det muligt.

Hvad skal du overveje inden du køber?

  • Hvor meget skal du bruge det? Til små ord eller lange tekster?
  • Hvor skal du bruge det? I skolen, på uddannelse eller i udlandet?
  • Har du adgang til internettet?

Hjælpemidler til oversættelse

Google Oversætter

signal Hjælpemidlet skal bruge internet for at virke

Men Google oversætter kan du oversætte fra et sprog til et andet. Der er mange sprog, og mange af dem kan du også få læst op. Det er også muligt at få læst det, du har skrevet op for at sikre, at det er rigtigt. Derved kan du være mere sikker på at oversættelserne er rigtige.

Google har ingen grænse for længden af teksterne. På nogle sprog er det også muligt at diktere / Tale til tekst.

Google Oversætter
Google Oversætter App

GOOGLE OVERSÆTTER APP

signal Hjælpemidlet virker på iOS Hjælpemidlet virker på Android

Google har også lavet en app, der kan hjælpe dig med, at oversætte fra et sprog til et andet. Der er mange sprog, og mange af dem kan man også få læst op. Det er også muligt at få læst det, du har skrevet op for at sikre, at det er rigtigt. Derved kan du være mere sikker på at oversættelserne er rigtige.

Google har ingen grænse for længden af teksterne. På nogle sprog er det også muligt at Tale til tekst.

Download til din iPhone og iPad eller Android

TEXTGRABBER + TRANSLATOR

signal Hjælpemidlet virker på iOS Hjælpemidlet virker på Android Hjælpemidlet koster penge

Med TextGrabber kan du tage billeder af teksterne fra bøger og aviser på forskellige sprog. TextGrabber kan ved hjælp af OCR lave det om til digitalt format.

Herefter kan du oversætte teksten til mere end 40 forskellige sprog. Efterfølgende kan du let sende teksten som SMS, email eller bruge på sociale medier.

Download til din iPhone og iPad eller Android

TextGrabber + Translator
SayHi

SAYHI

signal Hjælpemidlet virker på iOS Hjælpemidlet koster penge

Med SayHi kan du sige en sætning på et sprog og få det oversat og oplæst på et andet.

Det gør det muligt at snakke med andre mennesker, du ikke kan sproget på, og de kan svare igen. Det kan også bruges til, at høre og øve dig på dine udtalelser af ord og sætninger.

Download til din iPhone og iPad

TRANSLATOR WITH SPEECH

signal Hjælpemidlet virker på Android

Med Translator With Speech kan du sige eller skrive en sætning på et sprog og få det oversat og oplæst på et andet, derved kan du øve udtalen. Appen kræver internet til nye oversættelser, men allerede oversatte ord, kan læses op uden.

Det gør det muligt at snakke med andre mennesker, du ikke kan sproget på, og de kan svare igen. Det kan også bruges til, at høre og øve dig på dine udtalelser af ord og sætninger.

Download til din Android, der er tilkøb i appen.

Translator With Speech
Quicktionary

QUICKTIONARY

Hjælpemidlet koster penge

Quicktionary er en oversætter-pen, der kan scanne ord og sætninger på engelsk, og oversætte det til dansk. Derudover er det også muligt, at få oplæst både det danske og engelske ord for at lære udtalelsen.

Quicktionary er en hurtig måde at oversæt ord i stedet for en ordbog og har 300.000 engelske ord og udtryk.