Teamviewer, smart værktøj for ordblinde

Der findes mange forskellige måder og at diktere på (tale til tekst). TeamViewer er ikke som alle de andre, her diktere du til din smartphone, og det kommer direkte over på computeren. Dette kan bruges samtidig med du selv skriver, og hvis du har problemer med et ord, kan du diktere det.

For at kunne bruge Teamviewer skal man installere et lille program på ens computer og smartphone, virker både til iPhone og Android. Programmet til ens computer, kan man downloade her. Der er den fulde version, hvis du altid bruger den samme computer. Der findes også en version, hvis du bruger mange forskellige computere, som kan ligge på en USB.

Teamviewer fulde version

Den fulde version er til dig, der bruger den samme computer altid.

Teamviewer til den ordblinde, der bruge mange forskellige computere.

Mobil versionen er til dig, der bruger mange forskellige computere, og gerne altid vil kunne bruge Teamviewer

Når du har downloadet og installere programmet på din computer, er det din smartphones tur. Du kan søge på Teamviewer som når du skal finde andre app eller finden dem på deres hjemmeside.

Teamviewer til iPhone og Android

Her kan du downloade appen til iPhone og Android

Nu åbner du programmet på computeren, og der kommer et ID og adgangskode frem. Åbn appen på din smartphone og taste ID’et ind, herefter spørger den efter adgangskoden.

Teamviewer klar til brug på computer

Sådan ser Teamviewer ud på din computer når du åbner det.

Teamviewer login på iPhone

Teamviewer på din smartphone. Skriv ID’et fra computeren.

Herefter vil din computerskærm ændre sig lidt samtidig med, at du vil kunne se din computerskærm på din smartphone.

computerskærm bliver vis på iPhone

Ens computerskærm, bliver vist på ens smartphone, og man kan styrer ens computer.

Nu kan du bruge de funktioner som din smartphone har, på din computer. For iPhone er dette diktering.

Teamviewer og iPhone diktere

Nu kan du diktere fra din iPhone til din computer.

Teamviewer og iPhone

Nu kan du skrive fra din iPhone til din computer.

Dette kan Andorid ikke helt selv endnu, men ved hjælp af tastaturet Swype Keyboard kan du få muligheden for at diktere. Swype Keyboard koster 6 kr. og  kan diktere på dansk samt andre smarte funktioner.

 

Dette er et rigtig smart program, men det kan være lidt besværlig hvis man skal bruge det meget og til længere tekster. Her kan man i stedet prøve Dictus, hvor man bruger en mikrofon til computeren og derved har hænderne frie.

Hvis du vil vide  mere om hjælpemidler fx oplæsning, ordforslag, tale til tekst så besøg Ordtavlen

6 replies
 1. stine engmose
  stine engmose siger:

  Hej

  Har prøvet denne løsning af med flere elever i folkeskolen. Den har massere af potentiale. Jeg er dog løbet ind i et problem. Nogen gange går dikteringssoftwaren (tror jeg) ind og sletter tekst, jeg allerede har dikteret, med den nye tekst, jeg dikterer. Har prøvet at sætte komma og punktum for at signalere, at det jeg havde skrevet ikke skulle ændres, men jeg oplever det stadig. Nogen forslag til løsninger?

  vh

  Svar
 2. Anne Marie Eilersen
  Anne Marie Eilersen siger:

  Jeg har en voksen søn som er ordblind. Han vil gerne være pædagog, og går på HF. Han har fået IT rygsækken og bruger Dictus, fordi han ikke kan stave. Problemet er, at han har fået at vide, at han ikke må bruge dictus til de skriftlige eksamener. Så han har et stort problem, når han skal til skriftlig eksamen i dansk og matematik. Er der nogen her, der ved om det kan lade sig gøre?

  Mvh.

  Rie

  Svar
 3. randi
  randi siger:

  Hej Jesper
  Jeg kan ikke få team viewer til at diktere “ny linje” – det har jeg tidligere haft held med – men måske fra en iphone. Kender du til at man kan ændre det – evt. en indstilling?
  vh Randi

  Svar
  • Jesper Sehested Jensen
   Jesper Sehested Jensen siger:

   Hej Randi,
   Det kommer an på Tale Til Tekst programmet du bruger. Det er ikke Team Viewer, det skaber kun forbindelse mellem de to enheder. Så du skal undersøge hvordan du laver “ny linje” i det Tale til Tekst program du bruger.
   Mvh
   Jesper Sehested

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *