Dictus på smartphone

Dictus er en app til Android og et computerprogram, der kan bruges til diktering (tale til tekst) med dens indbygget talegenkendelsessoftware. Et talegenkendelsesprogram kan lave tale om til tekst, ved diktering til ens smartphone, der genkender ens tale og omsætter det til digital. For at dikteringen skal virke skal man have internetadgang på sin Android Phone.

Udover at være et talegenkendelsesprogram, kan Dictus også oplæse tekster, så man efterfølgende kan sikre, at Dictus har forstået ens diktering. Diktering er smart, men det kræver træning og at man taler langsom og tydeligt når man skal bruge en app, som Dictus. Dictus kan genkende tale på ca. 26 forskellige sprog og har mere end 30 stemmer på de samme sprog.

Det er vigtigt som med alle dikteringsprogram, at have en tydelig udtale og gerne lidt langsomt, så programmet tydeligt kan hører mellemrummene. Derudover skal man ikke give op fordi det ikke lige lykkes, så godt de første gange, alt begyndelse er svært . Noget andet der er smart er, at Dictus lærer din stemme at kende, så efter omkring 10 gange, har programmet lavet en stemmeprofil. Det betyder, at programmet bliver bedre og bedre jo mere du bruge det.

Andre gode råd:

 • Lån ikke din telefon ud til andre (så ødelægges din stemmeprofil)
 • Undgå baggrundsstøj (mikrofonen er ikke retningsbestemt)
 • Du skal have god netværksdækning (evt. WIFI)
 • Vi anbefaler at man har data abonnement til sin telefon.

Når man har talt til sin smartphone, og tjekket at det er rigtigt, så kan man bruge teksten til hvad man vil. Man kan let sende teksten som SMS, mail eller på et social netværk som facebook eller twitter. Derudover kan du også kopier teksten, så det kan sættes ind i andre programmer.

Der findes både en gratis version, der kan bruges 5 gange om dagen, og en betalingsversion af Dictus.

Hvis du vil vide  mere om hjælpemidler fx oplæsning, ordforslag, tale til tekst så besøg Ordtavlen

2 replies
 1. Jens Kjærum
  Jens Kjærum says:

  Dictus Android kan faktisk genkende tale på ca. 26 forskellige sprog og har mere end 30 stemmer på de same sprog. Fx. kan Dictus Android genkende Polsk, Tyrkisk, Arabisk, Svensk, Mandarin. I den nye version af Dictus Android som vi har lagt ud I forrige uge, kan man lave 999 transaktioner om dagen mod tidligere 400 og endnu tidligere kun 200.

  Svar
 2. Marie W. Bertelsen
  Marie W. Bertelsen says:

  Det er desværre ikke længere muligt at hente den fulde version gratis via Arbejdsmarkedsstyrelsen. Antallet af licenser, der var hjemkøbt er brugt op.
  Men dertil skal siges, at Dictus-appen er et rigtigt godt talegenkendelsesprogram, så de 100,- som engansbeløb er givet rigtigt god ud!
  Marie W. Bertelsen

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *