Jeg havde ingen selvtillid

Mit navn er OM, og jeg er ordblind. Jeg er 14 år gammel og går i 8. klasse. Jeg elsker at være sammen med vennerne og være aktiv. Jeg er også tilknyttet Læsecenteret på Nordstjerneskolen, som ligger i Helsinge.

For ca. 3 år siden blev mine forældre skilt og jeg havde det svært det første halve år. Jeg bor nu en uge i Helsinge hos min mor og en uge hos min far i Græsted.

Det var mærkeligt i starten, men nu er det okay. Måske skulle jeg lige fortælle, at min far også er ordblind, så han ved, hvordan det er at være ordblind.

Jeg har snakket med min mor om denne opgave og vi blev enige om at skrive følgende:

  • Mine forældre har siden 1. klasse vidst, at jeg var ordblind.
  • Min far er også ordblind.
  • Mine forældre og min lærer prøvede at hjælpe mig alt det, de kunne.
  • Mine forældre læste og øvede med mig hver dag
  • Mine lærere fik mig til at prøve et program, der hed Reading Recovery, og en masse andre hjælpeprogrammer for børn, som har svært ved at læse og skrive.
  • Efter 5 år, hvor jeg ikke fik den hjælp og støtte som jeg havde brug for, blev jeg tilknyttet til Læsecentret på Nordstjerneskolen.
  • Mine forældre har været meget kede af det på mine vegne. Jeg selv var meget ked af det på mine vegne og jeg selv var meget ked af at gå i skole
  • Jeg havde ingen selvtillid efter de første 5 år i skolen, hvor jeg følte, at jeg havde været en prøveklud og ingen ville lytte på mig eller mine forældre.

Tog godt imod mig

For 3 år siden startede jeg i Læsecentret. Det var en stor forandring. Da jeg kom ind i klassen, stod der en dame og en mand – de to lærere – og kiggede på mig.

Min far og mor sagde hej, og de to mennesker sagde velkommen. De tog godt imod mig. Vi fik også en flødebolle. Vi talte om, hvilken stamklasse, jeg skulle gå i. Den lå overfor Læsecentret. Jeg kom til at gå i 5. N – sammen med en anden dreng, der også gik i Læsecentret. Han hed M.

Kan koncentrere mig

Læsecentret på Nordstjerneskolen

I Læsecentret fik jeg en plads i hjørnet. Vi sidder ligesom i en bås, så der er ro og vi kan koncentrere os oppe i hjernen.

Vi har mest dansk i Læsecentret, men også engelsk og matematik. Der er lidt mere ro og man får mere hjælp.

Jeg har meget svært ved at koncentrere mig og jeg bliver hurtigt træt. Derfor synes jeg, det er svært at skrive opgaver. Men der er mere stille og der er mere arbejdsro, så det hjælper, når jeg skal skrive.

Jeg har nogle gode venner i min stamklasse, så det er lidt kedeligt at skulle i Læsecentret efter et frikvarter med mine venner.

Idrætslinjen så kan jeg bevæge mig

I 7. klasse, som jo er udskoling, blev jeg som de andre 7. klasses-elever opdelt i linjer. Jeg havde valgt idrætslinjen, så kom jeg i 7. I.

I klassen er vi 24 elever, og vi er 2, der går i Læsecentret. Det synes jeg er meget rart, så kan vi hjælpe hinanden. Jeg synes, det er fedt at gå på idrætslinjen, for jeg kan godt lide at bevæge mig.

Jeg har gået til fodbold i 7 år. Jeg har spillet fodbold i Græsted i 5 år og da jeg blev for god, rykkede jeg til Helsinge. Der spillede jeg i 2 måneder og så kom jeg på 1.holdet.

Der spillede jeg i 3 år og så gik det ned af bakke med min hæl! Jeg kom til kiropraktor og efter 5 uger stoppede jeg til fodbold. Jeg kunne ikke mere. Efter 3 måneder blev det heldigvis bedre.

Ikke tykke bøger

Jeg kunne godt tænke mig, at vi var noget mere aktive i timerne fx at kaste en bold til hinanden og stave eller lave et regnestykke. Eller lave nogle konkurrencer i fx stavning, hvor man lavede hold mod hinanden.

Jeg kan godt lide, når vi har set en film i biografen eller i Læsecentret og vi så skal lave en ugeopgave om den. Eller da vi var i Zoologiske Have og vi havde lavet opgaver om dyr, hvor vi skulle fremlægge for hinanden derinde.

Jeg bruger et program, der hedder CD-ord. Det er et stave- og læseprogram. Det hjælper mig meget og gør, at jeg skriver næsten lige så hurtigt som de andre. Vi skal også høre lydbøger, men når jeg har høretelefoner på, gør det hurtigt ondt i mine ører. Jeg kan ellers godt lide at høre lydbøger, hvis det er noget, jeg går op i.

Jeg elsker matematik og er god til det. Jeg har matematik i stamklassen, men får også noget lektiehjælp i Læsecentret. Engelsk har jeg kun i Læsecentret – og det går stille og roligt fremad. Alt i alt går det fint.

I fremtiden håber jeg, at jeg får nogle gode karakterer til afgangsprøven. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal efter 9. klasse.

Skrevet af OM – Elev på Læsecentret på Nordstjerneskolen – Gribskov

Du kan også læse JM historie – Mere tryg og mindre genert [1|8] 

Du kan også læse SB historie – Min lærer sagde, jeg bare var doven [3|8] 

Du kan også læse JP historie – Socialt kan det være svært! [4|8] 

Du kan også læse LC historie – Jeg kan sidde og bevæge mine ben [5|8] 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *