Jeg kan sidde og bevæge mine ben

Min navn er L og jeg er ordblind. Det fik jeg at vide i 3. klasse. Da jeg gik på en anden skole i Gribskov kommune, tog jeg mange tests.

Man kan gå på min tidligere skole til 6. klasse, men efter 5. klasse flyttede jeg skole. Så jeg kom over til Nordstjerneskolen i Helsinge.

Skolen er kedelig for mig, fordi jeg næsten ikke lærer noget – og når jeg lærer noget, er det også kedeligt. Jeg går i 9. klasse nu, og det er stadig kedeligt at gå i skole, og det vil det altid være!

Jeg har aldrig syntes, at det har været svært at skrive. Mest fordi jeg har været lidt ligeglad med at skrive…..og alt det, der har med skolen at gøre. Jeg har ikke noget imod at folk laver sjov med at være ordblind.

Jeg har også gået til mange forskellige ting, som skulle hjælpe mig med at blive bedre til at skrive og til at læse, men det hjalp kun i starten. Så glemte jeg alt om det, fordi jeg kun husker det, der er spændende for mig.

Jeg er god til at ignorere folk, så jeg bliver ikke distraheret i forhold til, hvad jeg laver. Jeg har det med at arbejde meget hårdt, når jeg laver skoleting, fordi jeg åbenbart er pligtopfyldende – for det meste af tiden.

Mine forældre brugte meget tid på at få mig op i Læsecentret. Det gjorde min klasselærer også, så fik jeg en uge oppe i Læsecentret i 8. klasse, og det var sjovere end gå i min egen klasse.

Efter den uge var jeg mere glad for skolen, men så blev det kedeligt igen efter en uge. Min storesøster er heldig, for hun er ikke ordblind. Mine forældre er også ordblinde, så det er svært at få hjælp af dem til at lave lektier. Men de kan rette hinandens fejl, og det er kun godt. Så er der kun mig, som næsten ikke kan stave til noget!

I 9. klasse skal jeg til mange prøver. Jeg ved, det bliver svært for mig i dansk, men jeg går efter 02. I de andre prøver, går jeg efter det, jeg kan få.

Jeg skal bruge mine ører

Jeg har det sådan, at jeg husker bedre, når jeg hører en bog, end når jeg læser en bog. Derfor har jeg Nota (lydbøger på nettet) – og jeg får ekstra tid til eksamen.

På Nota kan der downloades bøger, så det er lettere for en som mig at lave opgaver til ens fag, og man kan også downloade romaner. Så kan man få tiden til at gå, mens man laver lektier eller skolearbejde.

Hvis jeg skal gøre det godt, kan jeg bedst lave skolearbejde, når jeg hører noget spændende. Men jeg kan også lave noget godt uden at høre noget spændende. Når jeg mener noget spændende, er det ikke musik. Jeg mener noget på Viaplay eller Twitch, hvor jeg kan følge med i, hvad sker i filmen eller i streamen.

Når de snakker i filmen, så kan det godt være, at jeg lige tager et lille kig på det, der sker. Når jeg har taget det lille kig, går jeg tilbage det skolearbejde, jeg er i gang med.

Jeg er skoletræt

Jeg har aldrig rigtig kunne lide skolen. Det kommer jeg heller ikke til. Grunden til, at jeg ikke kan lide skolen er, fordi at jeg er skoletræt, som det kaldes hos de fine mennesker.

I Staten er de virkelig mærkelige, fordi man skal have 10 års skolegang. Så kan man ikke gå ud af 8. klasse, og det er pænt irriterende. Så jeg må holde skolen ud, til jeg går ud af skolen.

Murer eller gartner

Jeg er ikke sikker på, om jeg skal være murer eller gartner, men der er større chance for, at jeg vælger at uddanne mig til murer end gartner. Det kan godt være, at jeg tager et år, hvor jeg får et arbejde, så jeg kan få lidt penge til at leve af.

Selv om jeg er ordblind, kan jeg godt klare mig selv, når jeg skal skrive. Det er ikke det største problem. Det største problem er, at det irriterende at være ordblind.

Jeg har aldrig været den type, som kunne sidde stille i alle mine timer. Det har jeg aldrig kunne gøre, fordi jeg har for meget krudt i røven, som mine forældre kalder det.

Så jeg er aldrig blevet i hele timen. Jeg ender med at gå en lille tur rundt på skolen. Jeg har så mange ar på mine hænder, fordi jeg ikke kunne sidde stille og piller ved al ting.

Men når jeg er i Læsecentret, behøver jeg ikke at gå ud. Der kan jeg sidde og bevæge mine ben og det er sjovere at være i Læsecentret end i stamklassen.

Skreevaf LC

Du kan også læse JM historie – Mere tryg og mindre genert [1|8] 

Du kan også læse OM historie – Jeg havde ingen selvtillid [2|8] 

Du kan også læse SB historie – Min lærer sagde, jeg bare var doven [3|8] 

Du kan også læse JP historie – Socialt kan det være svært! [4|8] 

2 replies
 1. Marie J .Olsen
  Marie J .Olsen siger:

  Aluu
  Jeg hedder Marie ,jeg kan læse uden problem .Og skrive
  På dansk ,jeg har også problem når jeg læse og hvad det betyder ,jeg er vokse op i dk.jeg har svært ved at skrive på grønlandsk ,kun små skrift kan jeg .Jeg magler værktøj til skrivning ,håber i kan læse og forstå tak venlig hilse Marie

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *