Min lærer sagde, jeg bare var doven

Jeg er ligeglad med, om jeg er ordblind. Hvad er forskellen mellem at være ordblind – og ikke at være det? Jeg er ordblind. Det er ikke så svært, som man tror. Det eneste, man behøver er cd-ord. Det kan man bruge hver dag i hele sit liv.

Da jeg var lille, havde jeg altid problemer med at læse – især i 1.-3. klasse havde jeg problemer med at skrive og læse. Jeg blev mobbet med, at jeg ikke kunne læse og skrive. Det jeg ved er, at jeg ikke skal have ondt af mig selv, fordi jeg ved, at de, der mobber, ikke er bedre. Det, de gør, er at mobbe andre, fordi de selv har nogle problemer!

Da jeg gik i 4., fandt vi ud af, at jeg var ordblind. Min mor var ikke så chokeret som alle andre. Hun sagde til mig: Så skal du få speciel hjælp! Så kom jeg i noget der minder om specialklasse.

Det var anderledes på den måde, at jeg var anderledes end de andre. De ville gøre meget for at hjælpe mig med min ordblindhed. Jeg var sådan, at jeg var ligeglad med, at jeg er ordblind. Det jeg kan huske er, at man skulle sidde ned på en stol og læse i en bog. Det er ikke sjovt, når man skal læse højt for de andre i en halv time. Det var så kedeligt!

Et hjælpemiddel der …

Når jeg skal lave en opgave, bruger jeg CD-ord, men det gør de, der ikke er ordblinde ikke. Når jeg er ordblind, er det svært at læse højt. Det er, når det kommer ud af munden, at det går galt.

Jeg er god til at bruge CD-ord i løbet af dagen, når der er skriftlige opgaver eller der skal læses. Det, der er anderledes er, at jeg bruger CD-ord. Når jeg er der hjemme, vil jeg ikke bruge CD-ord. Jeg synes, at jeg får stress, fordi jeg ikke er så god til CD-ord. Jeg kan ikke holde den CD-ord-stemmen ud.

Det er normalt for mig fx at når jeg laver en opgave hjemme, får vi problemer med, at jeg ikke vil have CD-ord på, fordi jeg kan de fleste ord i hovedet. Så jeg synes, det er nemt nok, men det er okay, at min mor eller far står eller er i nærheden. Det er fint, så kan jeg spørge om hjælp.

Når jeg sidder og spiller computerspil, sidder jeg og skyper. Hvis jeg skal skrive noget, så hjælper de mig, fordi de ved, at jeg har problemer med af læse. Og når jeg skal skrive til dem, så hjælper de mig, hvis der er et ord, jeg ikke kan.

Det er rart, at jeg ikke bliver mobbet – i stedet for er der nogen, der forstår mig! Der er bare nogle mennesker, der ikke har et hjerte og ikke tænker på nogen andre end sig selv.

Når jeg skriver på min mobil, bruger jeg stavekontrollen eller Siri til Apple. Den er kun til iPhone.


Vil du læse mere om hjælpemidler? Besøg Ordtavlen og opdag en hel ny verden!

Mine forældre vil mig det bedste

Mig, min mor og far var ikke bevidste om min ordblindhed, så jeg var til test for at teste min IQ, men det var ikke den, der var noget galt med. Jeg tænkte, at det måtte være noget andet end det, og så fandt vi jo ud af, at jeg var ordblind.

Mine forældre ville ikke have, at jeg skulle udsættes for dansk, når jeg ikke kunne finde ud at det. Min lærer sagde, at jeg bare var doven, så jeg skulle have et skub frem. Men det virkede ikke, så jeg var hjemme i 7 dage. Så skulle jeg flytte skole.

Mine forældre ville have det bedste ud af mig, fordi jeg er jo bagud i dansk, engelsk og tysk lige nu, og så kom jeg jo i Læsecentret. Det var fint.

Mine forældre synes, at det er svært at være forældre til et barn, der er ordblind. Jeg er udfordret i dansk, men jeg er god til at tale engelsk, fordi jeg spiller meget med nogen, der taler engelsk.

Jeg er blevet bedre af spil

Spil er faktisk en hjælp i min hverdag, fordi jeg lærer at skrive hurtigere og jeg får også en god refleks. Jeg er blevet mere opmærksom på min stavning og mine forældre er glade for den nye skole, jeg går på nu, fordi jeg får hjælp til min ordblindhed.

Her går jeg også i en stamklasse, der hedder 7. M. Det er en klasse, der hedder Medie og Design-linien. Det er OK, men også lidt træls i længden, fordi man skal skifte frem og tilbage mellem stamklassen og Læsecentret, lige når man er midt i noget.

Jeg har mange gode venner i stamklassen, så det er irriterende at skifte hele tiden.

Skrevet af SB – Elev på Læsecentret på Nordstjerneskolen – Gribskov

Du kan også læse JM historie – Mere tryg og mindre genert [1|8] 

Du kan også læse OM historie – Jeg havde ingen selvtillid [2|8] 

Du kan også læse JP historie – Socialt kan det være svært! [4|8] 

Du kan også læse LC historie – Jeg kan sidde og bevæge mine ben [5|8] 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *