Værktøj til forvekslingsord som stavekontrollen overser

Når man skriver en tekst, er der rigtig mange der bruger Word, men kan man altid stole på Word, og de fejl Word finder eller ikke finder? Tjekord.dk er et værktøj til at finde forvekslingsord, der kan bruges ved siden af Word, til at tjekke om der er fejl i ens tekst.

Tjekord.dk hjemmeside

Tjekord kan finde de forvekslingsord mange ordblinde laver

Dette program/hjemmeside, kan man bruge til at se om man har nogle ord i sin tekst, der ligger i en stor database af kendte fejl fra ordblinde. Måden man bruger det på er ved først, at rette sin tekst igennem Word, for de røde streger, derefter kopierer man ens tekst over i programmen (Kopiér; Ctrl+C ; Ctrl+V: Sæt ind), så læser den teksten igennem og finder de forvekslingsord, der måske er stavet rigtigt, men bare ikke er de ord, det skulle være, og derved ikke bliver fundet af stavekontrollen. Derudover er det også muligt at slå ordene, direkte op på ordnet.dk, hvis man vil finde betydningen af ordet eller søge ordet på Google, ved bare at trykke på en knap, meget let.

Folkene bag tjekord, har også en blog, hvor man kan læse mere om programmet og hvordan man installér TjekORD, direkte i Word. Derudover er det muligt at være med til at forbedre Tjekord, ved at indsende sine egne forvekslingsord, så databasen kan blive større og bedre.

Dette er et lille smart program/hjemmeside, der kan bruges af alle, og derfor er der ikke nogle grund til ikke lige at hoppe ind på Tjekord.dk og prøve det. har du prøvet det, kan du altid dele dine erfaringer herunder.

Hvis du vil vide  mere om hjælpemidler fx oplæsning, ordforslag, tale til tekst så besøg Ordtavlen

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *