Goolge toolbar

Der findes mange forskellige former for hjælp til at skrive som ordblind (oplæsning, tale til tekst og ordforslag), nogle bedre end andre. Jeg har prøvet CD-ORD, som sådan set er et fint program, men ikke optimalt for mig. CD-ORD, er sikkert en stor hjælp for folk der er i tvivl om mange ord, men hvis der er enkelt ord en gang imellem, synes jeg der er en bedre løsning.

I både CD-ORD og ViseOrd, er det muligt at ændre i hvornår og hvor svære eller lange ord, de skal komme med forslag om.

Jeg er begyndt, at bruge Google i stedet, i form af Google toolbar. Google toolbar kan bruges i mange forskellige internet browser. Her kan man skrive et ord og Google kommer samtidig med forslag, ligesom CD-ORD og ViseOrd.

Sådan ser Google Toolbar ud

Sådan ser Google Toolbar ud

Fordelen ved Google, er at den er bedre til at komme med forslag til hvilket ord man søger, synes jeg. Nogle gang kommer ordet også i sammenhæng med andre ord eller sætninger, som andre har søgt på. Derved kan man bedre finde ud af om det også er det ord man søger. Ved at bruge sammenhænge mellem det andet ord, hvis man ikke er sikker på hvordan det ord man søger staves. Google kan også bruges, hvis man leder efter et ordsprog eller udtryk, men man ikke kan stave det rigtigt eller et ord man ikke kan huske.

Hvis man ikke kan huske et ordsprog

Hvis man ikke kan huske et ordsprog

En del gange har jeg tænkt at Google ikke ville kunne hjælpe mig, fordi jeg ikke kendte de første 3 bogstaver, men stort set alle gange har jeg taget fejl. Der er stort set altid en måde man kan finde det ord man søger, med lidt kreativitet. I dag er Google toolbar en fast del af min værktøjskasse, når jeg skal skrive tekster.

Bruger du selv Google Toolbar eller andre løsninger du synes er gode, så skriv gerne en kommentar og del det med alle os andre.

Hvis du vil vide meget mere om hjælpemidler til ordblinde, så er ordtavlen.dk noget for dig!

2 replies
 1. eva
  eva siger:

  hej Jesper
  hvordan bruger/hjælper det dig i dagligdagen går du der over hver gang du ikke kan stave et ord eller skriver du alt og så tager de ord du ikke tror er stavet rigtigt.
  mh eva

  Svar
 2. Jesper
  Jesper siger:

  Hej Eva,
  Den måder jeg bruger google toolbar på, er ved først at skrive alt det tekst jeg har i hovedet, og så bare efter rettet de fejl. Hvis det er ordet på en ting, som jeg slet ikke kende, bruger jeg også nogle gang billede mulighederne (søgning på sporvogn). Når jeg har fundet ordet på google, så kopier jeg det ved at bruge Ctrl+C for at kopiere og Ctrl+V for at sætte ordet ind (i word.
  Det hjælper mig på den måder at jeg kan skrive ord, som jeg ikke normalt kan, fordi ved hjælp af google kan jeg finde ud af om det er det rigtigt ord, ved hjælp af billeder, hvor mange links der findes med det ord, konteksten af beskrivelse af hvad der er på hjemmesiden.
  Håber det kan bruges!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *