adgang for alle, hjælpmilde til ordblinde

Adgang for alle, gratis oplæsning

Der er mange hjælpemidler for ordblinde og folk med læseproblemer, at få hjælp. Selv om man ikke har fået en IT-rygsæk eller har råd til at købe nogle af programmerne selv, findes der gratis løsninger derude til oplæsning på PC og Mac.

Hvis du vil vide mere om ordblinde hjælpemidler fx ordforslag, tale til tekst eller oversættelse så besøg Ordtavlen

Adgang for alle er et program lavet af Digitaliseringsstyrelsen, og er gratis. Det virker ved at man markerer teksten og klikker på afspilknappen i Adgang for alle, herefter får man læst teksten op, det eneste krav, er en internetforbindelse.

Når man har  installerer adgang for alle’s fjernbetjening, på ens PC eller Mac, får man også en genvej til Adgang for alle på ens Skrivebord. For at åbne Adgang for alle, skal man bare dobbeltklikke på genvejs knappen og Adgang for alle åbnes. Hvis  fjernbetjeningen, som åbnes ligger dårligt, kan man flytte rundt med den, ved at klikke og trække.

herunder kan du se en hvordan Adgang for alle virker.

Har du problemer med at installer Adgang for alle, kan denne video hjælpe dig.

3 replies
 1. hanne
  hanne siger:

  Hvor køber man Vitex og Vital? Jeg synes det er underligt at det kan svare sig at sende den fulde it-pakke ud. nogen bruger den slet ikke, men skal have den for at få en bevilling til e17. min søn bruger vital og vitex, men ville langt hellere have softwaren til sin egen pc i stedet for at have hele pakken. nu står der en fin og god printer i min kælder, indtil han er færdig med sin uddannelse. det kan da umuligt være rentabelt. for slet ikke at tale om både pen’en og diktafonen som måske også bliver forældet mens han opbevarer den. kunne der ikke udtænkes en anden model?

  Svar
  • Jesper Sehested Jensen
   Jesper Sehested Jensen siger:

   Hej Hanne,

   Jeg giver dig helt ret, systemet er lavet forkert. Det offentlige er jo ikke kendt for, at laver aftalere hvor “kunden” har stor valgfrihed, og dette er et godt eksempel. Jeg kender folk der har sagt, at de ikke har brug for printer og diktafon, og så “sluppet” for det.
   Du kan ikke få det på en privat computer, fordi så kan du ikke levere det tilbage. For at svare på dit spørgsmål, er det Scandis der står bag Vital og ViseOrd! Jeg arbejder på et indlæg og ide til løsning på problemet. Hvis du har inputs må du gerne skrive til mig.

   Mvh
   Jesper Sehested Jensen – etlivsomordblind.dk

   Svar
 2. Niels Høeg, ØSJK
  Niels Høeg, ØSJK siger:

  Som tidligere redaktør af vores medlemsblad er jeg i fuld gang med at rekonstruere alle vores blade, lige fra det første i 1973 og til det sidste fra mig i 2012 til oplæsning for ordblinde. Mange af disse har ofte skruet hænderne umanérligt godt på, og det er dem, en jernbaneklub som vores er interesserede i!
  Fra den første afspiller til i dag er der sket meget, men der er stadig plads til forbedring…(:-)
  Prøv for eksempel at få dette oplæst: passagerafdeling, D S B’s
  Med venlig Hilsen
  Niels Høeg

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *