Prizmo

Scanner og oplæsere i en – Prizmo

Det at kunne scanne en tekst er blevet lettere og lettere, det er især takket være smartphones, der har gode kamera og computerkraft. Her kommer app’en Prizmo ind i billedet, som kan alt dette, lave tekst om til tale, ved brug af iPhone.

Prizmo menu

Sådan ser Prizmo ud når man åbner app’en.

Når man åbner app’en ser det således ud, der er 3 knapper i bunden, hvor man skal bruge den midterste for at tag et billede af den tekst man gerne vil have oplæst.

Tag billed med Prizmo

Tag et billed af teksten du gerne vil havde indskannet og oplæst.

Derefter kommer man ind i ‘tag billede’, hvor man tage billedet ved at trykke på midterste knap igen. Jeg har i dette eksempel, valgt en tekst omkring en tyfon i Japan.

Prizmo vælg teskt

Man skal vælge hvilken tekst, det er man gerne vil havde indskannet.

Prizmo procssing

Prizmo bearbejde teksten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Derefter kan man redigere i billedet, så man kun får den tekst man skal bruge. Når man er færdig, trykker man apply oppe i hjørnet, og så går der lidt tid, hvor iPhonen lige skal tænke sig om.

Prizmo oplæser

Prizmo, viser hvilket ord den læser op, så en ordblind både kan se og hører ordet, for derved måske næste gang selv læse det.

Prizmo resultat

Dette er resultatet af af den indskannet tekst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har man så den scannet tekst, og kan vælge at få den læst op (en dansk stemme er med i prisen, kan tilkøbe Mette og Rasmus til 19 kr.), kopierer den til et andet program (dog ikke direkte over til SMS eller andre). Vælger man at få teksten læst op, kommer denne skærm frem, hvor man kan starte og stoppe, frem og tilbage samt sætte hastigheden op og ned.

Tilkøb af stemmer til Prizmo

Det er muligt at tilkøbe stemmer til Prizmo

Prizmo er et let og hurtigt hjælpemiddel der kan bruges af ordblinde. Prizmo indscanne skrevet tekst, og få det læst op, og koster ikke en bondegård.  Prizmo  virker både til iPhone, iPod touch og iPad, kan købes i app store.

 

Hvis du vil vide  mere om hjælpemidler fx ordforslag, tale til tekst så besøg Ordtavlen

Jeg er ordblind og har en kandidat i finansiering og strategisk ledelse. I dag arbejder som selvstændig, med at hjælpe ordblinde og andre der har oplevet nederlag i skolen. Havde nogen fortalt mig, at jeg en dag skulle være foredragsholder og blogger. Ville jeg have fortalt dem, at de havde større problemer end mig.

9 Comments

 • Inna

  august 23, 2014, 8:42 pm

  Hej
  Jeg har lige down loadet Prizmo App 60 kr. Jeg har været i indstillinger og reguleret hastigheden til 10%. Men når jeg markerer en tekst, så er læsningen meget ustabil. Den skifter selv med hastigheden til meget højt, selv om jeg bliver ved med at klikke på “skildpadden”.

  Jeg håber du kan hjælpe mig med en god løsning!

  På forhånd tak

  Inna

  • Jesper

   august 24, 2014, 9:16 am

   Hej Inna,
   Jeg har lige prøvet at lege lidt mere med hastigheden, og jeg oplever ikke de store problemer. Jeg oplever dog problemer, når man skifte mellem hastighederne, fordi den er meget langsom til at forstå, den blive ved med at læse op hurtigt, men prøv at stop oplæsningen og start den igen( stop/play), så finde den ud af at den skal ændre farten. jeg har oplevet at der godt kan gå 5 sekunder derefter, før den ændre hastigheden til den nye.
   Jeg håber dette svar hjælper
   Mvh
   Jesper Sehested Jensen

 • Nicolaj

  november 7, 2014, 11:31 pm

  Det ville være godt hvis det også var til android

 • Tinus

  marts 25, 2016, 2:21 pm

  Jeg har svært ved at finde den danske stemme til primo ?? Hjææælp

  • Jesper Sehested Jensen

   marts 29, 2016, 12:15 pm

   Hej Tinus,
   Når Prizmo skal lave billede om til tekst, er der en lille knap oppe i toppen i højre side, hvor der nok står EN nu her. Der kan du ændre den til dansk.
   Mvh
   Jesper Sehested

 • Sofie Simonsen

  april 20, 2016, 9:10 pm

  Hej Jesper 🙂

  Jeg har lige købt prizmo til kr. 79,00 + Mettes stemme, og jeg tror, at jeg tager billedet rigtigt. Derefter trykker jeg Apply for at få teksten bearbejdet. Desværre er teksten fuldstændig ulæselig. Der mangler så mange bogstaver og ord, så app’en er ubrugelig. Kender du et trick, gør jeg noget forkert?

  De bedste hilsner
  Sofie Ellekrog Simonsen

  • Jesper Sehested Jensen

   april 21, 2016, 7:46 am

   Hej Sofie,
   Der kan være forskellige ting. Det er vigtigt at lyset er godt, så teksten står så klart og tydeligt. Nogen gange kan den være blevet slået over på et andet sprog (skal stå på DA). Jeg har oplevet lidt problemer på farvet papir og dårlig udprint.
   Håber det kan hjælpe dig
   Mvh
   Jesper Sehested

 • Tine Ermose

  november 7, 2016, 3:53 pm

  Hej Jesper, jeg vil gerne vide, om der er mulighed for, at Prizmo kan uploade tekst til eksempelvis onedrive?

  Tine

  • Jesper Sehested Jensen

   november 7, 2016, 3:59 pm

   Hej Tine,
   Jeg kan uploade en tekst til min Dropbox fra min iPhone, så kan ikke se hvordan den ikke også skulle kunne gøre det til OneDrive.
   Mvh
   Jesper Sehested

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *