indtale-dikter

Dikter på engelsk som ordblind, med Dragon Naturally Speaking

Jeg har igennem mit studie på Copenhagen Business School, været ude og læse i udlandet to gange, USA og Kina, derudover var min kandidat også på engelsk. Dette ville jeg ikke kunne have gennemført, hvis det ikke havde været for Dragon Naturally Speaking fra Nuance, samt hjælp fra familie og venner.

Dragon Naturally Speaking er et dikteringsprogram hvor du snakker engelsk til computeren, som derefter skriver det man har sagt, det kræver selvfølgelig træning og tilvendelse. Selv om det ikke altid er en dans på roser, er det stadigvæk et værktøj der er rigtigt godt. Nogle bruger Google Translate, men her skal man stadigvæk kunne skrive det på dansk, Dragon Naturally Speaking virker kun på engelsk ikke dansk!

Dragon Naturally Speaking er ret simpelt, efter installationen, skal man første gang læse en engelsk tekst op, så programmet lærer hvordan man diktere og udtaler ordene. Dette tage omkring 10-20 minutter, hvorefter man kan bruge programmet. Når man bruger Dragon Naturally Speaking bliver programmet samtidig bedre og bedre til at forstå en, så hvis man ikke synes det virker så godt i starten, skal man bare blive ved. Når man bruger programmet, har man et lille program kørende, hvor man kan tænde og slukke for mikrofonen, det se sådan her ude:

Sådan ser Dragon naturally speaking ud

Sådan ser Dragon naturally speaking ud

Jeg brugte programmet når jeg skulle skrive opgaver alene. Det kan godt være svært at være dansker og skulle finde på hvad man skal skrive, for derefter at oversætte det til engelsk i hovedet samtidig. Derfor gjorde jeg det at jeg skrev på dansk først, bare så jeg kunne læse og forstå det. Derefter sikre jeg mig at dette var godt nok, for derefter så startede jeg Dragon Naturally Speaking, hvor jeg “kun” skulle oversætte det fra dansk til engelsk.

Ved at dele dette op i to dele, gjorde det at jeg ikke skulle rette så meget i det bagefter, som kan være lidt besværligt, når man skal indsætte engelske ord, rundt omkring. Hvis jeg bare skal skrive små ting, som mails, så oversætter jeg bare i hovedet, men det er en ting man skal vende sig til.

Her er en video af hvordan det virker:

Nuance, har også lavet en Dragon Naturally Speaking app til iPhone, som hedder Dragon Dictation (gratis), hvilken både kan skrive dansk og engelsk, såfremt man har internet på mobilen. Jeg har siddet og leget lidt med det, og det virker rigtig smart, til små tekster, som sms og mail.

Hvis du vil vide  mere om hjælpemidler fx oplæsningordforslag, oversættelse så besøg Ordtavlen

7 replies
  1. chris
    chris siger:

    Kan Dragon Professionel trænes til at forstå og skrive dansk, og fungerer det uden at ‘gå online’ i skyen?

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *