lyt ikke - Gollum

Lyt ikke til de dårligdomme om ordblindhed!

Hvad har Bubber, Leonardo da Vinci, Charles Darwin, Albert Einstein, Richard Branson, Walt Disney, John Lennon, og Jamie Oliver og mange flere kendte mennesker til fælles?

De har sikkert flere forskellige ting til fælles, men en står mere frem, de er alle ordblinde. Dette viser at der ikke nogle begrænsninger ved at være ordblind, der er altid en vej rundt om et problem. Det er hvad disse personer herover, har fundet ud af. Hvordan ville det ellers kunne lykkes for Albert Einstein, der havde svært ved at læse og skrive, at finde på hans relativitetsteori eller Richard Branson hvis første virksomhed var et magasin for skoleelever, selv om han ikke selv kunne læse og skrive. De er selvfølgelige ikke noget dertil, ved at sidde på deres bagdel, der er lagt rigtig mange timer hårdt arbejde. Men det viser at det ikke er umuligt, selv om man har et handicap som ordblindhed.

De snakker bare …

Da jeg gik i folkeskolen, fik jeg anbefalet at jeg skulle lave noget med mine hænder, så jeg troet det var den vej jeg skulle gå. Men efter mange år, gik det op for mig at jeg var ikke så god med mine hænder, og jeg heller ikke interesseret  mig for det. Derfor valgte jeg at tag en HTX,  hvilket heller ikke alle synes lød som en god ide, men i dag har jeg en kandidat fra Copenhagen Business School.

I dag er jeg kommet til den overbevisning, at ordblindhed slet ikke er så dårligt endda, og jeg kan jo heller ikke ændre så meget ved det. Ordblindhed giver mig problemer med at skrive, men der er lige så mange andre gode ting der kan komme med det. Rigtigt mange kan i dag stave godt og der er mange hjælpemidler (oplæsning, tale til tekst og ordforslag). der ude. Derfor er det muligt at finde en vej, rundt om problemet. Men som ordblind, har jeg i hvert fald lært at intet kommer let til en, dette er noget andre ikke bare kan  købe sig til.

Hvis man kigger tilbage på listen over personer fra starten, er der en anden faktor der også går igen, nemlig at tænke anderledes. Charles Darwin’s evolutionsteori og Walt Disney der har skabt noget alle kender i dag. Som jeg ser det, lærer ordblinde at se verden på en anden måde, fordi vi ikke er så gode til at læse og skrive. I stedet må vi finde en anden måde at få informationer eller kommunikerer på. Derfor er vi nødt til at gøre tingene anderledes, og dette kan vi blive gode til, hvilken kan skabe spændende ting.

Derfor kan jeg kun anbefale at lade være med at lytte på hvad andre siger, omkring hvad man ikke kan, fordi man er ordblind. I stedet lyt til dig selv, og finde ud af hvad du er god til, det er sikkert noget mange andre ikke kan!

Har du selv eksempler på historie eller en mening om det jeg har skrevet, så skriv gerne en kommentar herunder.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *