Richard Branson prøve at flyve.

Kan der være fordele ved at være ordblind? Dette spørgsmål stiller Malcolm Gladwell i bogen ‘David og Goliath‘, som tidligere skrevet om i en miniserie, på bloggen.

I bogen skrives der om forskellige forretningsfolk, der selv om deres ordblindhed er nået toppen, og mange tilskriver det deres ordblindhed. Herunder er der lidt flere personer, der har opnået rigtigt meget, selvom de er ordblinde.

Richard Branson

Siger at hans anderledes måde at tænke på har hjulpet ham til, at opbygge hans virksomhed. Derudover bruger han også sin ordblindhed til kommunikation med kunderne, hvis han forstår budskabet, så kan de nok også.

Over the years, my different way of thinking helped me to build the Virgin Group and contributed greatly to our success,”  og  “My dyslexia guided the way we communicated with customers.”

Charles Schwab

Der er grundlægger, bestyrelsesformand og tidligere chef for Charles Schwab & Co. Hans ordblindhed, har lært ham at tænke ud af boxen siger han, som har været med til at bygge hans virksomhed.

Ted Turner

Der er grundlægger af CNN, har altid  omgivet sig med dygtige mennesker, der specialiserer sig i forskellige områder – på den måde kan han tackle ethvert problem, fordi han ikke selv har kunne alt.

Bill Hewlett

Bill Hewlett, er en af grundlæggerne bag Hewlett Packard. Selv om han var ordblind, kunne det ikke sætte en  stopper for hans ønske om at rode med tingene og hans kærlighed til teknik.

John Reed

John Reed arbejder i finansverden i USA, og har bl.a. være formand for Børsen i New York. Reed er selv ordblind og vil foretrække børn med ordblindhed fordi “det giver det lille smule ekstra drev som et barn normalt ikke har.

John Chambers

Der længe har været chef, CEO, for Cisco, fortæller hans tilgang til problemer er forskellige fra andre: “I can’t explain why, but I just approach problems differently

Nancy Brinker

Grundlægger og chef, CEO, for Susan G. Komen foundation, fortæller hvordan det har gjort hende stærkere i dag, fordi hun er ordblind. “I just wanted to understand, to strive to get over my learning disability,” og “I just did what I could do. I think it made me stronger to have to struggle with learning problems when I was young.

Ingvar Kamprad

Grundlæggeren af IKEA valgte, at kalde alle hans vare for navne på steder m.m. så han ikke skulle huske på nummer og bogstaver

Craig McCaw

Tidligere formand i Clearwire Corp. der har været med til at pionere mobilbranche, siger at enten bliver man besejret af ens ordblindhed eller bliver man mere vedholdende “People are either defeated by it, or they become much more tenacious

Paul Orfalea

Grundlægger og tidliger chef, CEO, af Kinko. fortæller at hans ordblindhed har lært ham til at se det store billede og ikke bekymre sig om de små ting, hvilken er vigtigt i forretningsverdenen.

Bill Samuels Jr.

Som i mange år har været chef, CEO, for Maker’s Mark whiskey, fortæller at han ikke kan skrive, men i stedet kan han let organisere gamle oplysninger i et nyt og anderledes mønster: “but I can organize old information into a different pattern easily.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *