Ordblinde der får følelserne frem i os

Vi ser tekster og ord overalt, når vi går en tur, kører bil, supermarkedet, skole, uddannelse og på jobbet, de er overalt. Betyder det også, at alle skal være gode til, at læse eller skrive dem? Nej, hvis det var sådan, hvem skulle få smilet eller tårerne frem når vi ser TV eller sidder i biografen?

Heldigvis findes der mennesker, som kan få alle vores følelser frem i os, når vi ser på en skærm der kun sender lys og lyd ud. Det er ikke alle disse mennesker der er lige gode til at læse eller stave, fordi de er ordblinde. Disse personer viser, at ordblindhed ikke behøver, at sætte grænser for dine muligheder!

Herunder kan du læse om forskellige skuespillere, der alle er ordblinde. Det er dog kun et uddrag, der findes mange flere. Jeg har valgt at omskrive citaterne til dansk, så alle kan læse dem. Det har jeg gjort ved hjælp af et oversættelseshjælpemiddel

Kendte skuespillere som er ordblinde

Will Smith: Ordblindhed og arbejdsmoral


Du kender ham fra Men in Black, Pursuit of Happyness, I am Legend og The Fresh Prince of Bel-Air hvor han brød igennem. Men det har ikke været en let vej. Som barn havde Will Smith store problemer med at læse og skrive, fordi han var ordblind.

Men det var også hans ordblindhed, der var startskuddet på hans fremtidig liv. Han lovet sig selv, at det ikke skulle bestemme over hans liv. Det øget hans arbejdsmoral, og han arbejdet hårdt for at overkomme hans udfordringer. I dag tilskriver Will Smith hans arbejdsmoral og tidlige fiasko på at lære at læse, den succes han har i dag.

Will Smith siger om vigtigheden i at kunne læse.

Uanset hvad du går igennem, har nogen allerede oplevet /gennemlevet det samme, og skrevet om det!”