Skaber ordblindhed kreativtet?

Flere ordblinde har gjort kunsten til deres levevej, og ikke bare det, også sat spor efter sig. En af de mest berømte og kendte ordblinde på området er Pablo Picasso, der anses for at være en af det 20. århundredes største malere.

Han er ikke alene, mange andre ordblinde har fundet deres vej, i den kreative verden. Det er en svær verden at skille sig ud, men det er fx lykkes for Vince Low der omformer streger og krusedulle til kunst! I Danmark er der også ordblinde der har fået foden indenfor, bl.a. Gudrun Hasle der skaber kunst om ordblindhed og bogstaver.

I skolen fik jeg af vide jeg var kreativ. Jeg forstod det bare ikke fordi jeg kunne ikke tegne. I dag kan jeg se at kreativitet kan være mange ting, og nu lever jeg af min ordblindhed. Jeg holder foredrag for lærere og elever om det at have udfordringer. I mit elevforedrag ‘Fra 71 fejl i diktat til uddannelse … og nu forfatter‘, fortæller jeg min historie med ordblindhed. Men det er ikke altid nok, for lærerne skal også med, i ‘Hvem tager hjælpemidlerne op af tasken? – og skaber gode vaner‘, får lærerne et indblik i ordblindhedens verden og de funktioner hjælpemidlerne har, der kan støtte de ordblinde.

Vince Low Dyslexia Einstein

Der er mange kendte ordblinde!