Retstavning, fejl på fejl!


Jeg har ryddet op i mine gamle skolepapirer, og her kom der minder, gode som dårlige frem. Det er altid sjovt at dele gode minder, men nogen gang er det de dårlige, der give mest værdi. Det sidste synes at være tilfældet her, det er ikke så tit jeg finder de dårlige ting på internettet eller facebook, men det skal det være denne gang.

Retstavningseksamen

Min retstavningseksamen fra 9. klasse. Tryk på billedet for at se hele min eksamen.

Jeg fandt min gamle diktat eksamen fra 9. klasse, og det er ikke fordi der er mange rigtige. Jeg har fået et 5 tal, men har fundet rettevejledning på nettet, og kan se at læreren har glemt nogle fejl, så jeg skulle havde fået 03 i stedet, hvilken kun 825 personer ud af 53.651 (1,54%) fik det år. Jeg ved ikke om jeg har fundet en måde at kigge hos sidemanden eller det bare er ren held at jeg har stavet transportmiddel og landsbyidyl rigtigt, men rigtige er de da : )

Det er ondt at den sidste opgave, hvor man skal finde fejl, som stavekontrollen ikke har fundet. Som ordblind er stavekontrollen i Word, ikke ens bedste ven, fordi den kan kun hjælpe hvis et bogstav er forkert, hvor man som ordblind, måske tit har mere end et bogstav forkert i et ord!

Jeg har også fundet to andre diktater for min skoletid, omkring Prag og Truede dyr. Du kan klikke på billedet herunder for at se dem.

Håber dette kan være med til, at vise at man ikke er alene derude som ordblind. Du er ikke den eneste der har fået diktater tilbage med en masse røde streger i, fortsæt med at kæmpe, der er lys forude! Jeg har i dag en lang videregående uddannelse og skrevet ‘Michael og Bogstavbjerget’, så alt er muligt!

Retstavningsprøve Prag

Som ordblind, er der mange forkert ord når man få ens retstavningsprøve tilbage, men du er ikke alene om at have det sådan!

Retstavningsprøve Truede dyr

Som ordblind, er der mange forkert ord når man få ens retstavningsprøve tilbage, men du er ikke alene om at have det sådan!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *