Bogstavbjerget

Nu kan jeg leve som andre unge

Min lærer kalder mig ned på kontoret. Jeg forstår ikke hvorfor. Inde på kontoret siger min lærer at jeg have en ordblindetest fordi hun troede jeg var ordblind. Jeg synes ikke testen var svær. Efter testen siger min lærer at jeg er ordblind. Jeg er endda 72% ordblind.

Jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke er blevet testet før jeg kom i 7 klasse for så kunne jeg havde fået noget hjælp før. indtil nu har jeg ikke lavede mine ting og sagde til min dansk lærer at jeg simpelthen ikke kunne finde ud af det. Det betød at jeg i folkeskolen ikke kunne følge med i timerne også blev jeg rykket en klasse ned. Det var sværest og være ordblind for mig i Folkeskolen var fordi jeg aldrig fik hjælper mine lærer når jeg virkelig havde brug for hjælp.

Mine forældre er skilt og siden de blev skilt har jeg ikke haft kontakt med min far 14 år så har kun haft min mors hjælp og min storesøsters hjælp men både min mor og min søster er ordblinde min min mor har altid prøvet sit bedste for at hjælpe mig mine lektier.

Fået styr på mit temperament og skole

Jeg har ikke selv valgt og tage på Hobro efterskole men det var et godt råd fra kommunen og det er også kommunen der har givet os et forslag med og betale det for os fordi min mor er ende om det.

Mit efterskoleophold har gjort at jeg har fået det bedre fagligt og personligt og socialt for jeg fået gode hjælpemidler til at få styr på det fagligt og personligt og min støtte lærer Steffen har givet mig gode råd til at styrer mit temperament. Jeg kan blive meget sur men det er blevet bedre.

Engang blev jeg så sur at jeg smadret en lampe der hang på væggen. Jeg var på skadestuen i 8 timer og jeg fik 12 sting og 4 i min sene i fingeren. Jeg blev sur på en dreng der mobbede mig med jeg var ordblind.

Berider i fremtiden

Det er ikke så svært for mig og være ordblind fordi jeg er på en rideskole næsten hverdag og min ridelærer arbejder på en ordblindeefterskole som hedder ryå efterskole.

Jeg synes ikke det er et tabu og være ordblind fordi at være ordblind er noget man er født med som man ikke kan gøre noget ved men man kan få mange gode hjælpemidler til og få hjælp med for eksempel sin uddannelse.

Det bedste ved og være ordblind er at man for gode råd og gode hjælpemidler.

Jeg synes at jeg med de hjælpemidler har fået kan leve som andre unge. I fremtiden kunne jeg godt tænke at blive berider på et stutteri. Det håber jeg at jeg bliver.

Af Ida H

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *