Efterskolen har Forandret alt

Min forældre har vidste at jeg var ordblind siden 0. Klasse fordi jeg hade svært ved skolen men jeg fik først taget en test i 4. Klasse fordi lære kun se jeg var langt bagud og så kom jeg i en specialklasse for dem der hade det svært, og så fik jeg en test i 8. klasse. Det var en god ting for mig og komme i specialklasse fordi at jeg fik mere hjælp.

Min ordblindhed gjorde at jeg ikke så nemt kunne få venner, fordi at de ikke kunne acceptere at jeg var ordblind fordi at jeg ikke kunne noget mente de, og nå jeg skulle skrive noget så skulle jeg altid spøger en lære eller den der sad ved sidden af mig, og det er ikke altid, at man gider blive ved med at spørge, fordi de bare ruller øjne af en. Det var det i timerne fordi på den skole jeg gik på før jeg kom på efterskole hade jeg en lære der kun hjælp de gode elever fordi de kunne det han vil ikke hjælpe de dårlige elever, også fordi at jeg er talblind gør det ikke bedre.

Efterskole forandret alt

Jeg valgte og tá på Hobro efterskole fordi at jeg hade brug for det fagligt og socialt, og fordi at min mors veninde hade en søn der har gået der. jeg startede på efterskole i 8. klasse og kom ind efter alle de andre var startet, det gjorde mig mere nervøs fordi at de kendte hinanden men på trods af det fik jeg en bedste veninde og en god rombro der støtte mig i det og jeg fik også en go huslærer der forstod mig og hjælp mig i det faglige og socialt fordi det også var min dansk og matematiklærer.

Lærene lærte mig og bruge din hjælpemidler som jeg også bruger i dag og det er f.eks Vi bruger meget Showbie i alle fag fordi det er der lære lige opgaver i på og vi bruger også pages det er der vi laver vores opgaver på også i lave fag kan vi bruge i det og vi bruger også iAnnotate det er mest dansk og læsning vi bruger det i og det er tik og skrive i. Og vi bruger også Numbers til og lave vores matematik lektier opgaver i. Jeg føler at nu hvor at jeg har de hjælpemidler kan det hjælper mig så kan jeg leve som de andre unge i Danmark.

Det er ikke et tabu og være ordblind det synes jeg bestemt ikke for hvis personer ikke kan tá at jeg er det eller ikke forstå det så kan de bare lade mig være så kan jeg ikke bruge dem til noget i mit liv. Min plan A i fremtidens er at jeg godt vil være fotograf i Aalborg og min plan B er smykkedesigner i Kolding.

Af Amalie-Janni S.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *