Ord bli-n-d

Min skolegang med udfordringer

Efter jeg er kommet på efterskole har jeg fået den hjælp jeg havde brug for

Tidligt i folkeskolen fandt min lærer og jeg ud af at jeg havde mange udfordringer blandt andet når jeg fik en opgave for, som skulle laves i løbet af timen og den så var svær vidste jeg ikke rigtigt hvad jeg skulle gøre, fordi i folkeskolen når jeg spurgte om hjælp fik jeg ikke rigtig den hjælp jeg havde brug for og når jeg så fik hjælpen havde jeg rigtig svært ved at forstå hvad der blev sagt selvom jeg altid fik ros, fordi jeg aldrig gav op jeg prøvede altid os selvom at tingene var svære for mig.

 Men jeg lærte hurtigt hvad der kunne hjælpe mig, fordi jeg er flyttet fra skole til skole 4 gange og på hver skole jeg har gået på fik jeg nogle forskellige ting der kunne hjælpe mig blandt andet, hvordan jeg husker tingene meget bedre og der lærte jeg at for at jeg kan huske ting meget bedre så var det en god ide for mig at jeg skrev nogle ting ned når man fik en opgave forklaret på klassen, fordi så havde jeg nemmere ved at huske når jeg skulle til at lave opgaven.

 Men jeg har heller ikke kun problemer med at huske jeg har også problemer med at lærer og forstå ting når jeg får noget af vide. Jeg kan også tit blive usikker på om jeg har forstået opgaven rigtigt.

 Jeg er gul

Men i folkeskolen i 9 klasse fik jeg taget en ordblindetest og den vidste at jeg lå i den gule ende og på en ordblindetest kan man enden ligge i den kategori, som er grøn eller en kategori, som er gul eller en kategori, som er rød. Grøn betyder at man ikke er ordblind eller har vanskeligheder og den gule ende betyder at men har vanskeligheder og den røde betyder at man er ordblind jeg lå lige i begyndelsen af gul, som betyder at jeg har vanskeligheder men inden jeg fik taget ordblindetesten, fik jeg en computer af skolen til at hjælpe mig, fordi jeg nogle gange har problemer med at stave til ord og blandt andet det med endelserne kan være en stor problem for mig men og stave og læse går okay jeg har bare rigtig svært ved at forstå og huske det jeg læser.

 I folkeskolen brugte jeg noget til at hjælpe mig med at stave de ord jeg har synes har været svær blandt andet de ord, som jeg ikke rigtig har kunne høre hvilke endelse der skulle være på så der brugte jeg noget der hed cd-ord, som kunne hjælpe med at læse højt og, som kunne hjælpe med at stave og det var mega smart, fordi hvis man kun kunne huske de to første ord i det man ville skrive kunne man sætte en stjerne så kom den med forslag til hvilke ord den tror det kunne være men mente også kunne man lytte til de ord så man kunne høre sig frem til hvilke ord den kom med også hvis den kom med det ord man ville skrive så trykkede man bare på det ord også skrev den det selv.

 Ny fremtid Efter

Jeg har afsluttet min 9 klasse på Farsø skole synes min sagsbehandler at jeg skulle tage på efterskole, fordi det synes hun kunne være godt for mig så jeg fik bare en valgmulighed om hvilken efterskole jeg gerne ville på og den første efterskole jeg var nede og se var Hobro efterskole den lød meget spændende og jeg har hørt rigtig meget godt om den så da jeg var her nede med min mor for at søge ind gik jeg bare og ventede på at jeg var kommet ind en dag jeg kom hjem fra skole lå brevet i postkassen til mig da jeg, fik åbnet brevet stod der jeg var kommet ind jeg blev glad men jeg blev virkelig også meget nervøs, fordi så skulle jeg møde en masse nye mennesker det jeg alder mest tænkte på var om efterskole overhovedet var mig men os nye elever skulle møde på efterskolen til ny elev dag, hvor jeg mødte alle de nye piger jeg skulle bo i hus med også kom snakken mellem os gik rigtig godt de var rigtig søde og vi blev alle sammen venner på Facebook også skrev vi ellers bare sammen alle sammen efter den dag vi skrev meget om, hvor meget nervøs vi alle sammen var og havd vi nu skulle få pakket til vi skulle på efterskole.

 Nu tør jeg at sige noget

Efter jeg er begyndt på efterskole har det hjulpet mig rigtig meget, fordi de har en anden måde at undervise på og en anden måde at forklare ting på så jeg bedre forstod det frem for folkeskolen det der også har været fedt ved at gå på efterskole er helt klar at man er niveauopdelt  i alle timerne så man ikke føler sig dum, som man gjorde i folkeskolen, fordi alle andre var bedre end en selv men efter jeg er kommet på efterskole, hvor vi er niveauopdelt har det helt klar hjulpet mig jeg er ikke bange for at sige noget i timerne og jeg er blevet så meget bedre til at spørge om hjælp, hvis jeg synes der er noget der er svært og så er det så fedt at man er i samme båd, som alle andre og så er det bare så fedt at gå på efterskole, fordi man bare har sådan et godt sammenhold også får man bare venner for livet og det er så fedt.

Af Stine D.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *