Mine karakterer skal ikke begrænse mig

Mine karakterer skal ikke begrænse mig


Folkeskolen var ikke nogen succes historie for mig. Jeg fik ikke den store hjælpe af lærerne der blev gjort meget forskel fra lærenes side om man kom fra en famile med høj eller lav status eller man kom fra en familie med god økonomisk kapital og social kapital. nok om det. Pt. Ved at der ALDRIG var en lære der fortalte mig, at jeg var ordblind 🤔

Efter folkeskolen tog jeg en et årig EFG handel & kontor uddannelse. Jeg fik ikke de flotteste karakter selv om jeg kæmpede hårdt og gjorde mit bedste. Det blev ikke den store optur vi skriver Anno 1984. ca.

Jeg lærte engelsk

Efterfølgende kom jeg i huset som aupair i London hos en jødiskfamilie her blev man udnyttet som en billig arbejdskraft og ligeledes var det meget old School agtigt upstairs & downstairs menneskesyn de havde. Jeg skulle da så sandelig ikke tro at jeg var noget jobet bestod i rengøring og andet praktisk arbejde.

Det gode ved det var at jeg lærte at snakke og forstå engelsk 😊og det vækkede mange tanker i mig. Jeg tænkte at jeg ville til at tage mig mere sammen og gøre noget mere ved mit skole arbejde det måtte da kunne lade sig gøre at tage en uddanelse der gav mening for mig så jeg sigtede efter en HF.

Jeg søgte efterfølgende ind på HF men mine karakter var så ringe, det medførte at jeg ikke blev optaget på HF 😕 øv øv ned tur det var op ad bakke 😳🙄 What to do 🤔

Jeg havde jo en drøm om at blive pædagog. Når men jeg havde da min EFG uddanelse. Jeg søgte ind i en butik og fik en butik uddanelse derefter en butik uddannelse. Men jeg kunne godt se at en butikuddannelsen ikke var noget man blev rig af og arbejdstiderne blev jeg træt af. Jeg søgte et andet job og blev lagerarbejde og var det i 14 år. Det gav en ok løn og arbejdstid var 👍🏻 fin og det lå tæt på min bopæl.

At kunne hjælpe mine børn

Tiden gik og jeg fik børn og kunne godt se at de også havde arveret mine vuggegaver, de havde læse og skrive vanskeligheder børnes far havde ADHD og var ordblind. Så det lå lidt i kortene at de også skulle arvede vores Vuggegaver. 🙄

Det var hårdt arbejde at hjælpe børnene når man selv var udfordret med sine egne læse og skrive vanskeligheder og det var deres far jo også 🙄😳.  Jeg har kæmpet mange kampe for at de også skulle kunne komme godt igennem deres skole forløb. De blev desvære ikke anerkender for dem den ene pige for hendes ADHD og den anden pige blev ikke anerkender for at hun var ordblind. Puha det var op ad bakke 😬😳🙄

Det var igen vuggegaver der var en barriere for deres læring og endnu en begrænsning når læren ikke ville anerkende deres vukkegaver og de ikke ville hjælpe dem og give dem de rette hjælpemidler og støtte som de havde brug for. Det skal så siges at de klare sig godt i dag Og gør det 💪🏻👊godt.

Begyndte på uddannelse

Tilbage til min egen historie jeg valget i 2001 at tage en køkkenleder uddannelse og gennemførte den fik en fin karakter og det var ikke uden sved og tåre 😰 😊 men yes jeg gjorde det og det var optur 😀
Jeg arbejde inden for faget et par år og nød mit job inden for faget men blev så begrænset af at jeg har en skadet hånd fra min barndom. Jeg tænkte What to do 🤔

Nu søgte jeg så job som dagplejer og var så dagplejer i ca. 5 år. Jeg stoppede og søgte ind på HF jeg gik faktisk på samme skole som min datter 😊 det gik godt men det var mega hård 😰 at skulle læse igen. Puha det var ikke a piece of cake 😬

Min drømme uddannelse

i 2013 søgte jeg ind på pædagog uddannelsen og var så heldig at kom inde på et merrit studie. Yes nu kunne jeg få min drøm opfyldt som jeg havde haft i 1985 som den gang blev begrænset af mine dårlige karakterer.

Jeg gik nu igang med mit studie. Men det var ikke uden sved og tåre 😰 Midvejs i mit studie var tæt på at opgive det da min studie vejleder fraråder mig at blive pædagog pga. af alle det skriftlige arbejde jeg skulle igennem.

Jeg var en tur forbi AOF og fik lavet en ordblindetest. Hvor jeg så blev bekræft i at jeg ordblind. Jeg jeg vendte tilbage til mit pædagog studie nu med i it- rygsæk tutor og e – bøger osv. Jeg kunne nu gennemføre mit pædagog studie.

Jeg var ikke nær så meget på overarbejde som dengang før jeg fik alle de hjælpemidler. Det gjore en kæmpe forskel. 2016 blev jeg færdig og arbejder i dag som pædagog. Jeg tænker det godt kan betale sig at jagte drømmen.

2 replies
  1. Kai Houmøller Jørgensen
    Kai Houmøller Jørgensen siger:

    Hanne flot historie, og godt du kæmpede dig igennem – jeg gik på pædagogseminarie i Esbjerg fra 1973-til 76 , og følte ikke der at ordblindheden hæmmede mig – her var de røde stregers tyranni ophævet – her blev man set på som menneske – jeg har ikke brugt min uddannelse ret meget cirka 5 år – for jeg kom ind på et teater som militærnægter og derfra i forskellige teaterjobs – har dog i 1994 været dramalærer på pædagoguddannelsen i Esbjerg – nu er jeg folkepensionist og kunstnerisk leder af et kulturhus i Esbjerg, jeg laver stadig teaterprojekter hvis opgaverne er sjove og udfordrende nok men ellers slapper jeg af – bedste hilsner Kai Jørgensen

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *