En ting der er rigtigt svært, er ikke at sammenligne sig med andre, dette kan især være et problem for ordblinde. Der findes altid andre der er bedre til noget end en selv, for en ordblind findes der rigtig mange der er bedre til at stave eller læse end en selv. Derfor er det vigtigt ikke at sammenligne sig med andre, fordi det giver et helt forkert billed af sig selv.

Slemt på CBS

Jeg kender alt for godt til dette problem, da jeg læste på Copenhagen Business School, var der nogle personer der fik rigtig høje karaktere, og derfor var man jo ikke noget hvis man ikke også fik dette. Det skal lige siges at der var 650 personer der startede, så der skal også gerne være et par stykker der ville klare det rigtigt godt.

Selv om man godt vidste at de ikke havde samme udfordringer som en selv, kunne man godt tænke at man ikke var god nok, hvis man “kun” fik et 4 eller 7 tal. Dette var en rigtigt dårlig tilgang til tingene, og det fandt jeg heldigvis ud af. På et tidspunkt sagde jeg til mig selv, at det ikke hjælper og sammenligne sig med andre, fordi udgangspunktet ikke var det samme.

Dette tog tid og kræfter, at ændre ens tankegang på det plan, men heldigvis lykkes det. I dag er jeg i stedet bare glad for at jeg er kommet så langt, ud fra det udgangspunkt jeg starte med. Der var mange der stadigvæk levet i den verden at man skulle være bedre end de andre, og jeg så hvor meget tid og kræfter, nogle brugte på dette.

Kan alt muligt andet

Dette problem findes alle steder, lige fra børnehaven til voksenlivet. Derfor er det heller ikke for sent at gøre noget ved ens tankegang. Som ordblind er det let at se, at man ikke kan læse og skrive som de andre, og i folkeskolen bliver der lagt meget vægt på disse egenskaber. Derfor er det også vigtigt at man husker, at fordi man på et punkt, ikke er lige så god som de andre, så er der mange andre stedere man måske er bedre.

Prøv derfor i hverdagen, ikke at snakke om problemerne, selvfølgelig stadigvæk arbejde med problemerne, men også huske at bruge tid og energi på de ting man er god til, så man opleve at der er andre ting, ved siden af ordblindheden. Dermed forsvinder muligvis nogle af tankerne, om at de andre er bedre fordi de kan læse og skrive, fordi man lægger mere mærke til de positive ting.

1 svar
 1. Helene
  Helene siger:

  Hvor er det dog inspirerende og opløftende læsning.
  Jeg møder mange mennesker der har udfordringer med ordblindhed, og ser hvordan det kan påvirke deres selvværd og selvtillid.
  Dejligt at du viser, at det er muligt, når man kæmper, og ser det positive :-)

  Med venlig hilsen
  Helene Rosendahl Hillersdal
  Slip hensynsbetændelsen & Sig til og fra – på den gode måde.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *