Google og ordblinde

Google søger ydmyghed

Håndtere nederlag

I Google tæller den gode uddannelse, ikke lige så meget som, ved at søge job i Vestas eller Danske Bank. Google søger efter andre ting, som ens karaktere ikke kan vise: ”Søgemaskinen [Google] er ude efter kvaliteter som læring, samarbejde samt ydmyghed, med det harmonerer ikke altid med forkromede uddannelser og tårnhøje karaktergennemsnit” siger Laszlo Bock ansvarlige for People Operations i Google.

Derudover siger Laszlo Bock også: ”Succesrige kvikke mennesker støder sjældent på nederlag og ved derfor ikke, hvordan de skal håndtere og lærer af nederlag”. Dette er noget rigtigt mange ordblinde, kan tale med om, fordi det kender vi godt til, se fx hvordan en retstavningens eksamen kan se ud.

Verden forandrer sig

En virksomhed som Google, ligesom mange andre virksomheder, bare ikke i så hurtigt tempo, lever i en verden hvor forandringer står i kø. Derfor er der heller ikke plads til personer som ”Når der sker noget godt, her disse mennesker en tendens til at kreditere dem selv fordi de er så kvikke, og går noget galt, er det så de andres skyld.”. Derfor er det vigtigere for Google at have medarbejder som har ydmyghed kombineret med kognitive egenskaber.

Derfor spiller erfaringer heller ikke så meget i Google, fordi det man gjorde i går er måske ikke rigtigt i morgen ”Erfaring opfordrer til vanetænkning, og nye løsninger lader vente på sig. … hvorimod nytænkningen, den originale idé, er en langt vigtigere valuta” skriver Sten Løck, it-journalist fra Berlingske.

Her kan du se trailer til Google’s, reklamefilm, ‘The Internship’ som viser lidt om Google’s ansættelsesproces. Det er en sjov film jeg kun kan anbefale.

Hvilken vej?

Udover Google, har jeg ikke hørt om mange andre virksomheder, der gør det på samme måde. Jeg har selv oplevet i min studietid på Copenhagen Business School, at være til en jobsamtale, hvor det kun var mine karaktere der var vigtige. I dag er jeg glad for jeg ikke fik det job, fordi jeg er sikker på  det ikke ville være noget for mig, at arbejdet sammen med personer der have den tankegang og ikke ville blive ansat hos Google.

For mig at se ville det i mange virksomheder, være en fordel af se mere på det fulde menneske og ikke bare deres uddannelse og karaktere. Jeg kender personer der er rigtig kloge, men jeg tror ikke mange ville arbejde sammen med dem, fordi det kan de ikke finde ud af. Dette er der selvfølgelige nogle virksomheder, der kan bruge, men slet ikke alle.

Jeg kunne håbe på at dette ville åbne øjnene for nogle ledere og HR folk i virksomheder rundt om i Danmark, at uddannelse og karaktere ikke er alt. Der er lige så mange andre ting og personer, der skal bruges for at få en hel virksomhed til at kører rundt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *