computer på jobbet

Friske oplevelse fra jobmarkedet

I tidligere indlæg så vi på hvordan man som ordblind, kan søge job, som det fremgår af det, skal man ikke skrive det i ens ansøgning, hvis det ikke fremgår tydeligt af den. Dette er jeg også enig i, men det kan nogle gang måske ikke gøre så meget.

Jeg har søgt en del job, men er i arbejde nu (selvstændig), og der brugte jeg min ordblindhed i første afsnit af jobansøgningen. Dette gav lidt positivt feedback, men det kommer meget an på hvordan og i forhold til hvilket job!

Sådan landet jeg mit job

De job jeg har søgt har været “sælger orienteret”, fordi jeg gerne vil have noget erfaring inden for det, se med iværksætte øje, hvor jeg nu er sprunget ud med rådgivning, foredrag og video . I mine ansøgninger har jeg brugt det i den forbindelse, at jeg ikke giver op så let:

Derimod har jeg det der skal til, det er ikke mange ordblinde der har opnået en Cand.merc. Finance and Strategic Management fra Copenhagen Business School. Dette er ikke lykkes, uden at kæmpe for det og ikke altid tage et nej for et nej. Derfor kan det godt være at jeg ikke ligner den normale sælger, men hvis jeg vil noget, skal jeg nok få det gjort, den ene eller anden vej!”

Dette har gjort at jeg i dag arbejder for Kræftens Bekæmpelse, hvor jeg ringer til erhverv for at skaffe støtte til forskning. Her vidste de allerede inden af jeg var ordblind, og det var slet ikke noget problem. Vi snakket om det til samtalen, omkring hvilken hjælp jeg skulle bruge og at jeg bare skulle spørge om hjælp hvis der var noget.

Jeg gør tingene på en anden måde

At de ved, jeg er ordblind, har været rigtigt dejligt, fordi jeg har kunne forhøre om jeg måtte bruge min iPhone og Dragon Dictation, hvis der var navne jeg ikke kunne stave til, men så i stedet sige dem til min iPhone, dette var slet ikke noget problem. Derudover tjekker jeg også lige navne og e-mail, på Google hvis jeg er lidt i tvivl, om jeg fik stavet det rigtigt.

Det betyder rigtigt meget for mig at ens arbejdsplads, kender til ens problem og forstår at man måske lige gøre tingene på en anden måde end de er vant til. Derfor synes jeg ikke man skal prøve at skjule sin ordblindhed, men fortælle at det er man, og så komme med en løsning på hvordan man kan blive afhjulpet. Man bruger så lang tid på ens arbejdsplads, at man også skal føle sig “fri” og godt tilpas!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *