monsters university

Monsters University en fortælling om nederlag og hårdt arbejde!

Nogle gange støder man på ting man ikke havde forventet. Denne oplevelse havde jeg da jeg så Disney’s, Monsters University, og det var en positiv en af slagsen. Filmen er en forløbere til Monster Inc, hvor vi møder Mike og Sullivan der arbejder på en skræmmefabrik.

Hvis du ikke vil vide hvordan filmen ender, så læs ikke hele indlægget!!

Monsters University

Monsters University, en film med et budskab til ordblinde.

I Monsters University, møder man de to monster som unge, der skal starte på universitetet, for at uddanne sig til skræmmer. Sullivan er den fødte skræmmer, men gider bare ikke læse og udvikle sig, mens Mike er lige omvendt, er ikke skræmmende (læs: har ikke mulighederne/ udseende (læs egenskaberne) til at lærer det) men har lyst til at læse og udvikle sig, til at blive den bedste.

Disse to monster, kommer ud fra lidt af hvert og bliver tvunget til at arbejde sammen, hvilken i starten slet ikke går godt. Der går dog ikke lang tid før de finder ud af at arbejde sammen, og bruge deres egenskaber til at hjælpe hinanden frem, og få et godt venskab.

Det ende med at de bliver smidt ud af universitetet fordi de har snydt (Det må man selvfølgelig ikke). Men selvom de ikke har fået den uddannelse der skal til, at blive skræmmer, giver Mike ikke op fordi for ham, er der altid en vej.

Filmen slutter med at de kommer i tanke om en ledig stilling på skræmmefabrik som rengøre, som de søger. Så slutter filmen, men det er vigtigt ikke at stoppe her, som man ellers måske havde gjort. Det er vigtigt at se det der kommer herefter, fordi det viser hele meningen med dette indlæg!!

Med de briller jeg har på, ser jeg skræmme delen, som stavning, noget Mike ikke er så god til, men så kan han så meget andet! Men han finder en anden vej ind på skræmmefabriken, og derefter arbejder sig op til at nå målet (at kunne stave / få et rigtig godt job / i Monster Inc: ændre verden fra at skræmme til at glæde i stedet)

Der er lavet mange gode børnefilm, som alle har gode bagtanker, men jeg synes Monsters University skiller sig ud, på flere punkter. Man kan blive hvad man vil, bare man arbejder hårdt nok for det samt der er altid en vej, det kan godt være det ikke lige er den man havde forvent, men den er der!!!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *