Ikke ens for alle, men ….

Du åbner bogen foran dig med spænding, hvad gemmer sig i bogstavernes univers. Du læser det første ord, øjnene løber videre til det næste og næste. Efter en time har du fået blader mange gange.

Sådan opleves en bog ikke for alle. I folkeskolen var det ikke glæden der voksede frem, når bøgerne skulle op af tasken. “Hvordan kommer jeg udenom, skal jeg på toilettet eller kan jeg sige jeg har glemt min bog?” det var sådan nogle tanker der i stedet var hos mig.

Jeg er ordblind og fik 71 fejl ud af 92 mulige i diktat i 9. klasse. På det tidspunkt var det ikke de store drømme jeg havde for fremtiden. Det har dog heldigvis ændre sig, da jeg besteg Bogstavbjerget.

diktat som ordblind - Jesper Sehested

En af tingene der hjalp mig, var at alt læsning ikke behøver at være kedeligt (set fra en ordblindes øjne). En så lille ting, som at få lov til at læse om noget der interesserer en. Jeg fik bogen ‘Hot sex’, hvilken teenage dreng vil ikke gerne læse om det, selvom hver side tog 5-7 minutter at komme igennem?

Jeg fandt ud af at det i virkeligheden ikke var min ordblindhed der stoppede mig. Det var min tanker om mig selv og min ordblindhed. De forsvandt ikke for den ene dag til den anden, men over tid, med hjælp fra andre, forsvandt den.

Jeg fik blod på tanden og det startede en rejse der med lidt omveje endte med en kandidat i finansiering og strategisk ledelse, hvor jeg også læste i USA og Kina.  

I dag har jeg dog valgt en lidt anden vej, som er mere over i formidling. Jeg startede med at blogge om min ordblindhed på Etlivsomordblind.dk. I dag er der over 13.000 besøgende der kigger forbi hver måned for at læse om livet som ordblind.  

Foredrag om dysleksi - Jesper Sehested

Jeg har også holdt foredrag for over 9.500 ordblinde, forældre og lærer, men noget af det jeg er mest stolt af er bogen Michael og Bogstavbjerget. For selvom jeg ikke har læst mange bøger i mit liv (hører/lytter mange fagbøger) så har jeg alligevel lykkes med at skrive en bog til unge ordblinde, som skal hjælpe dem til selv at overvinde Bogstavbjerget.

Jeg har svært ved selv at sætte ord på bogen, fordi det er jo bare en samling af en masse tanker oppe i mit hovede. Men når andre skriver sådan, kommer jeg helt til at smile.

Bogen var vores søns (10 år) følelsesmæssige redning. En bog der gav min søn en forklaring på at han ikke var “dum”. Det og være ordblind kræver arbejde og der vil komme nedture men også en masse opture hvis bare man tør tage chancer. Bjerget kan bestiges hvis man kæmper for sit mål.
Bogen gav min sønnen troen på at kæmpe også selvom det kan være svært fordi som han selv siger “jeg lærer hele tiden noget nyt”. Michael og bogstavbjerget er absolut værd og læse.
– Lena H.

Bogstavbjerget hvor alle ordblinde skal skrive sig på - du er ikke alene

Michael og Bogstavbjerget har også en maskot, som kommer med ud. Målet er at alle ordblinde skal skrive deres navn på for at vise, at du som ordblind ikke er alene!

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.