ordblind få en positiv oplevelse

Det positive liv som ordblind

Forside, 'Det positive liv som ordblind"

Klik her, for at læse hele folderne og mulighed for at printe den ud.

Er det ordblinde selv, der søger på ordblindhed på Google? Dette kan være svært at svare på, fordi måske sætter ens stave- og læseproblemer ind, og gøre at det ikke er det de bruger mest tid på. Derfor har jeg lavet en folder, som kan komme ud de steder hvor de ordblinde er, så de ikke selv skal opsøge tingene.

I folderen kan man få et indblik i nogle af de muligheder der findes til ordblinde, hvilken hjælpemidler (oplæsning, tale til tekst og ordforslag) og hvordan man kan leve sit liv i forhold til udfordringerne og andre folks viden omkring ordblindhed. Derudover er der også viden, omkring hvor man kan få hjælp, og om bloggen, hvor der er meget mere information, så den ordblinde eller familien er bedre rustet til at tage det næste skridt.

Du er velkommen til at printe folderne ud eller sende den til folk, hvis du kender nogle du tror, kunne få gavn af den. Du kan finde den, ved at trykke på billedet

God læsning!

3 replies
  • Jesper Sehested Jensen
   Jesper Sehested Jensen siger:

   Ordblindhed er ikke noget jeg sådan lige ville vælge, men når man har det, kan jeg ikke se hvorfor man ikke kan vende det til noget positivt?

   Jeg synes på ingen måde jeg har et negativ liv, fordi jeg er ordblind. Jeg har fundet en måde at leve med det, og istedet for at kunne stave og læse, så godt, har jeg så mange andre egenskaber, som de andre ikke har!

   I forhold til hjælpemidler, går udviklingen så hurtigt at jeg tro inden for 5 år, så bruge flere og flere mennesker “hjælpmidler” som i dag normalt er til ordblind. Så kan man ikke “se” forskel på hvem er ordblind eller ej.

   Mvh
   Jesper Sehested Jensen

   Svar
 1. Kristina Ambus
  Kristina Ambus siger:

  Jeg har brugt min ordblindhed som et positiv element i mit liv, selvom det var en kamp for mig, at komme igennem folkeskolen, min læretid i en skotøjsbutik og efterfølgende med pædagoguddannelsen..

  Jeg var ca.22 år, da jeg meldte mig til ordblindeundervisning for voksne, og det var med til, at jeg året efter begyndte på pædagoguddannelsen.

  Hvis du havde spurgt mig dengang om jeg kunne se noget positivt i min ordblindhed, ville jeg med det samme have sagt NEJ.

  Der er sket meget siden, jeg er i dag 40 år og arbejder som mentor for bogligt svage unge.

  Jeg har vendt min ordblindhed til noget positivt og bruger mig selv som forbilledede for de unge, når jeg fortæller min historie fra folkeskole og fra min uddannelsestid, bruger jeg meget tid på at fortælle de unge, at man ikke behøver, at gå sammen uddannelsesvej som alle de andre.

  Hvorfor gå den lige vej, når man kan gå så mange andre veje, og finde det man er rigtig god til.

  Jeg har et godt liv selvom jeg er ordblind, men jeg er godt klar over, at det kan være svært at se det positive i at være ordblind, det minder mine to drenge mig om som begge er ordblinde, men det skal nok gå godt selv om det er svært.

  Mvh
  Kristina Ambus.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *