Den allerførste gang ...

Den allerførste gang … nogle sagde det

Jeg har normalt været rigtig dårlig til, at huske navne. Da jeg gik på HTX var jeg ikke altid sikker på navnene i klassen, selv efter 2 år, vidste jeg ikke hvem der var Marie og Maria, og kom nogle gange til at bytte om på Bo og Bjørn, derudover havde jeg svært ved navnene da jeg var håndboldtræner.

I sidste uge startede jeg på mit først job, hvor der var 15 nye navne og førhen, ville jeg være fortabt. Men jeg har prøvet at sige til mig selv at jeg skal blive bedre til at huske navne, fordi jeg har oplevet hvor meget det betyder for folk, hvis man kan deres navn.

Jeg har tidligere læst bogen Memo – Den nemme vej til bedre hukommelse af Oddbjørn By, hvori han beskriver, teknikken at visualisere og bruge parring. Dette prøvet jeg, så da jeg snakkede med folk, fandt jeg en ting der var specielt for dem eller passe til deres navn, og så koble deres navn på det ord.

Dette var nogle af de løsninger der virkede for mig

Monika = harmonika

M…… = En person der tager telefonen i en A-kasse

P….. = Pengemanden fra udlandet

Så var der også navne jeg kendte i forvejen, som jeg kunne sætte sammen, så jeg bare skulle huske på at min storebror også var der, så kunne jeg altid huske at der var en Michael.

Dette lykkes så godt at der var en der sagde til mig “Du er godt nok god til at huske navne!” Jeg sagde bare tak og kigget på ham, og tænkte “Hvad, det er godt nok første gang, jeg har hørt det”. Men man skal jo tage alt positivt, til sig så det gør jeg da også.

Som dette viser, kan alt lade sig gøre, hvis bare man finder en måde som passer til en, også selv om man er ordblind!

Har du selv været ude for sådan en oplevelse, så del den meget gerne med os andre her under

2 replies
 1. Peter
  Peter siger:

  Hej jeg har dette sammen med ikke rigtig at kunne huske navne. Det er rigtig dumt for mange tore ikke man gider dem, men prøver at blvier beder. PS er også ordblind. Tak for en rigtig god blog =D tor jeg ser om den omtalte bog også kan hjælpe mig.

  Svar
  • Jesper
   Jesper siger:

   Hej Peter,
   Ja, jeg har normalt forklaret folk at jeg var ordblind og rigtig dårlig til at huske navne, så de viste at det ikke var fordi ikke jeg gad dem. Held og lykke med bogen og dejligt at hører du synes om bloggen : )
   Mvh
   Jesper

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *