læsning for mit barn

Blod på tanden for at komme i gang

Hej, mit navn er Michella, jeg er 27 år, jeg er ordblind (læse-, stavesvag) og ville lige dele lidt fra en ordblind til andre ordblinde. Jeg har fået den styrke af min far, som er rigtig hårdt ramt. Hvorimod min mor er en rigtig læsehest. Jeg er vokset op med min mor, som til tider har haft lidt svært med at forstå mine problemer.

Da jeg gik i folkeskole kunne jeg ikke læse/se forskel på: det, der og den. Så jeg fik ekstra danskundervisning i 3 eller 4 klasse mener jeg det var, som gik ind over de andre timer så i 7 eller 8 klasse havde jeg ekstra dansk, engelsk og matematik. Os selvom matematik var et at mine gode fag. Efter 9 klasse kom jeg på en ordblindeefterskole, som hjalp mig rigtig meget, desværre bare ikke med det boglige.

En grund til at lærer

Jeg havde aldrig kunne se hvorfor jeg overhovedet skulle kunne læse, indtil det gik op for mig at jeg gerne ville have børn en dag og hvad nu hvis man så stod i den situation at man var alenemor (ligesom så mange andre alene forældre) og mine børn os blev ordblinde, og jeg ikke kunne hjælpe mine børn med opgaver, fordi jeg ikke selv kunne læse dem.

Så derfor gav det mig blod på tanden til at lære og læse, jeg har selvfølgelig stadig mine problemer og jeg læser stadig ikke lige så hurtigt som alle andre, men efter efterskole som ikke gav karakter skulle jeg tage folkeskolen om igen for at kunne læse videre på HF niveau. Så jeg skulle lige tage dansk, engelsk og matematik igen fra G niveau og op til D for at komme ind på HF-enkeltfag, og her har jeg selvfølgelig også fået alt det ordblinde hjælp som man kan få i dag.

Vil læse bøger

Det har taget en hel del år, penge og lån, men jeg tog det hele om igen, og ikke nok med det har jeg taget dansk på A niveau, og matematik på A niveau, engelsk og psykologi på C niveau, som jeg skal læse videre op på B niveau, og jeg har læst over 50 bøger, såsom skolebøger fra forskellige uddannelser, Hobbitten, Harry Potter, Twilight og Skyggens Lærling som klart er min yndlings bøg serie. Og håber på at få startet på Game of Thrones bøgerne, tror bare det er på tide at læse dem på engelsk.

gode bøger

Det er på ingen måde for at prale jeg laver det her opslag, det er udelukkende for at sige hvis jeg kunne lære at læse, så kan i aldre også som ser det som en kæmpe udfordring, det er bare med at finde det som giver en blod på tanden for at komme i gang. Og fordi at jeg ved, at nogle gange er det nok at vide man ikke er den eneste som sidder med de problemer, ligemeget hvor håbløs det hele kan føles til tider, og det ved jeg at det kan.

Jeg har ikke selv tal på hvor mange gange jeg har grædt og været helt ude af den, fordi at det har virket så håbløs det hele og helt uoverskueligt. Jeg deler min historie med jer i håb om at det kan hjælpe andre som også sidder i samme eller lignende situation og ikke føler der er noget hjælp at hente, ligesom jeg selv har følt så tit.

Men tusind tak til jer som gav jer tid til at læse mit opslag, og ikke mindst for at jeg måtte dele lidt af min historie med jer alle, det betyder virkelig meget. Så endnu engang tusind tak for jeres tid, og jeg vil ønske jer alt held og lykke i fremtiden.

Skrevet af Michella M.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.