Jeg er ordblind men først og fremmest et menneske af Jesper Sehested

Tove Ditlevsens Skole – en sted hvor ordblindheden er på dagsordenen

Jeg har af flere omgange besøgt Tove Ditlevsens Skole på Vesterbro i København. 

Både mellemtrin og udskolingen har hørt foredraget “Fra 71 fejl i diktat til uddannelse… og nu forfatter”.

Alle elever – ordblinde eller ej – var åbne og interesseret i at høre, hvordan man overlever ti år i folkeskolen selvom bogstaverne driller hver dag. 

“Vi havde den enormt store fornøjelse af at opleve et foredrag om ordblindhed af Jesper på 6.årgang. Jesper er en engagerende og meget levende foredragsholder, som formåede at fastholde vores tre ret livlige klasser fra start til slut. Flere deltog også med spørgsmål og kommentarer, hvor Jesper bad om det. Jespers brug af personlig erfaring, og humor, virker meget vedkommende og inddragende for

elever med læsevanskeligheder, men også for dem uden. Det var tydeligt at alle reflekterede over det fortalte og følte sig suget ind i fortællingen. Jespers fortælling øger forståelsen hos både elever med og uden ordblindhed. Jespers brug af lyd og billeder støtter godt op om budskabet i foredraget, og var med til at eleverne kunne fastholde koncentrationen hele foredragets længde.

En stor gruppe elever ville op og hilse på Jesper efter foredraget og flere skrev stolt deres navn på ”Bogstavbjerget”. Mange af mine ordblinde elever talte begejstret om foredraget bagefter og har også fortalt om det hjemme.

For os voksne var oplevelsen den samme som børnenes. Spændende, vedkommende og super godt formidlet.

Efterfølgende har foredraget fortsat sat spor sådan at ordblindhed er noget man naturligt kan tale om i endnu større grad. For nogle ordblinde er det til tider svært at affinde sig med dette handicap, og her er det godt med en voksen som Jesper der er et positivt spejlbillede.

Stor anbefaling herfra!”
Christina Bang og lærerteamet på 6.årgang på TDS 2023

Jesper Sehested holder foredrag for elever

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *