Op, ned, hen og rundt, kan det bruges i livet?

Jeg så dette billede på Dansk Iværksætter Forening Facebook side, og kunne se meningen med det. Jeg har nogle små projekter, som jeg går og arbejder på, deriblandt denne blog. I starten regnede jeg bare med at skrive nogle indlæg, så ville folk komme. Dette har vist sig slet ikke at være sandt, har brugt mere tid på at markedsfører bloggen, end at skrive indhold.

Gåpåmod

For nogle er det bare en lille tur, men for ordblinde kan vejen være fyldt med faldgruber!

Men hvad kan dette billede så bruges til i forhold til ordblindhed? For mig at se, rigtigt meget, lad os sige målet er, at lærer at stave eller læse, for nogle er dette en lille cykeltur, så er man i mål. Sådan er det bare ikke for en ordblind, der er mange ting man skal overkomme, for at nå i mål, nogle gange flytte målstregen endda at sig, så man aldrig når i mål!

Triathlon og lidt til!

Som ordblind, er der meget man skal gå igennem, men så skal man huske på udtrykket “det der ikke slår dig ihjel gør dig stærkere“. Det er desværre let at skrive, men svært at se, når man står i det. Når jeg kigger tilbage på min tid i folkeskolen, kan jeg godt se at min ordblindhed har været med til at gøre mig til den person jeg er i dag, og det er jeg glad for, men det har også koste sved og tårer!

Men når man som ordblind når tætter og tætter på målet, kan man kigge tilbage på det man har kæmpet sig igennem, for at nå så langt. Når man gør dette, er jeg ret sikker på at man oplever at man blive ret stolt af sig selv og se, at hvis man kan dette, hvorfor skulle man ikke kunne alt muligt andet!

Det er desværre ikke alle der har “energien”, og derfor er der også ordblinde der ender med at sidde fast eller stoppe helt, inden de når målet. Det er de ordblinde der har brug for mere hjælp, hjælpemidler (oplæsning, tale til tekst og ordforslag) eller støtte til at finde deres egen vej og energi, til at tag turen rundt om bjerget i stedet for over det. Det er også her vigtigt, at systemet ikke bliver et element der kæmper imod dem, men med dem!

For dem der klarer turen, kan dette være den bedste uddannelse i livet! At have den gåpåmod der skal til, for at fortsætte selvom det ser sort ud, er langt mere værdifuldt, end at kunne cykle lidt op ad bakke! Gåpåmod kan bruges alle steder i livet, men et sted synes jeg det er meget tydeligt end andre, nemlig inden for iværksætteri. Dette er måske også hvorfor 35% af iværksætter er ordblinde i en vis grad, fordi de skal være vant til at det går op og ned det meste af tiden.

Jeg ved jeg har den gåpåmod, så jeg skal nok lykkes med at komme ud og holde foredrag og hjælpe ordblinde og andre!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *