På Haderslev Realskole, har man prøvet noget nyt, et app-panel, hvor eleverne også bliver inddraget, og dette kan bringe mange fordele med sig, både for lærerne og eleverne.

Folkeskolen kan være et sted hvor mange ordblinde oplever nederlag, fordi folkeskole bygger på at man kan læse og skrive. Dette vil Lene Sternkopf, gerne ændre på og fandt på ideen til app-panelet. Fordi i dag findes der rigtig mange app’s der kan hjælpe med fx oplæsning, ordforslag, tale til tekst.

Det er ikke alle der har mulighed for at blive en del af app-panelet, man skal henvises af ens lærer. For den håndfuld elever der er med i app-panelet, arbejde man for skolens side for ikke, at de går glip af de samme timer, så de kommer bagud andre steder.

Artikel: Ordblinde elever bliver skolens app-eksperter

Ordblinde elever bliver skolens app-eksperter – Læs hele artiklen her (side 16-18)

Hjælper alle klassetrin

Panelet arbejder på den måde, at eleverne låner en iPad af skolen hvor de kan købe de app’s, de skal testet, til de forskellige fag og klassetrin. For at sikre sig et godt grundlag, er der blevet udarbejdet et skema,  som de bedømmer ud fra, indhold, lyd, grafik m.m.

Når appen er anmeldt og diskuteret færdig, bliver det lagt ud på skolens intranet, så alle både lærer, forældre og elever kan finde ud af hvad der er op og ned i app verden.

App-panelets medlemmer, har opbygget sig ekspertviden, inden for området, hvilket lærer og de andre elever kan trække på. Dette giver panelets medlemmer en succesoplevelse, som de så kan bygge videre på. Panelets medlemmer, kommer også ud i klasserne for at skulle lærer de andre elever at bruge de forskellige apps, hvilken få medlemmerne til at vokse flere centimeter.

Dette projekt er rigtig fedt, det er dejligt at se at der bliver tænkt i andre egenskaber ind i folkeskolen, til de elever der ikke lige er de bedste til at finde ud af bogstaverne. I stedet får disse elever muligheder som andre aldrig får, at stå foran en gruppe og skulle lærer fra sig. Dette kan være en rigtig god erfaring, at få i sådan en tidlig aldre.

Jeg håber at andre skoler, ser samme muligheder på deres skole, så dette projekt kan blive mere udbredt eller andre spændende projekter. Jeg holder øjnene og ørerne åbne, efter flere.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *