finde-det-gode

Kig efter de gode oplevelser, de er der altid!

Når jeg ser tilbage på min tid i folkeskolen, er der ikke meget jeg kan huske. Har gemt 95 % af det fordi det ikke var en god tid. Jeg forsøgte at spille syg, jeg ved ikke hvor mange gange, og komme med “gode” undskyldningen for ikke at skulle i skole. Jeg blev på den samme skole alle 9 år, så ved ikke hvordan det er at flytte skole, men overvejet det mange gange, men blev ikke til noget.

Jeg har altid været god til, at finde fejl og fortælle om dem, nogle vil måske også kalde det brok! Men jeg har læst om at man skal skrive 3 positive ting ned hver dag. Så ændre man sin tankemåde til at se de positive ting i livet, som der altid er nogen af, store som små.

Det er lettere når man er 2!

Jeg har forsøgt dette selv men svært, at komme i gang fordi det kræver tid og ingen husker en på det. Derfor var det altid let, lige at finde på noget andet at lave. Men nu har jeg lavet en aftale med en veninde fra Kina, at vi skriver 3 positive ting, til hinanden hver dag inden vi går i seng (stavetræning på engelsk!).

Dette har gjort det meget lettere, og vi har nu gjort det i omkring 3 uger og jeg vil sige, at det er begyndt at sætte sine spor. At tag ind til København for at finde ud af, at det du skulle bruge ikke virker, ville normalt gøre mig lidt sur.

Men da det skete var det i stedet, “ok, så ved jeg hvor den står til næste gang”. 3-4 andre gange har jeg også lagt mærke til at jeg har tænkt positiv, over ting der normalt ville have irriterede mig.

Mit forslag er at sætte sig ned og bruge de 5 minutter det tager om dagen og skrive 3 positive ting ned. Det kan være små ting som, i dag sner det, rigtig god chokolademad jeg fik i madpakken i dag, god “indsæt ord” i dag, hvor jeg lavet …. Hvis I er en familie, så gør det måske ved middagsbordet, så der er flere med, gør det meget lettere.

Måske kan det ændre ens syn på ens ordblindhed, skolen, eller hvor mange nu synes livet kan være lidt tungt.

Hvis du har prøvet det selv, eller har valgt at forsøge det nu her, så del din historie herunder, så alle kan få noget ud af den.

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *