Forbedret oplæsning på ipad eller iPhone

Forbedret kvalitet af oplæsningen til din iPhone og iPad

Vi har tidligere kigget på, hvordan man kan gøre sin iPhone eller iPad, til et hjælpemiddel, der kan læse op for dig. Det kan være du allerede har gjort det, hvis ikke kan du følge denne billedguide, nemt og hurtigt.

I dette indlæg, ser vi på hvordan du kan gøre lydkvaliteten endnu bedre. Fordi det kan du også gøre nemt og hurtigt. Derefter har du et gratis hjælpemiddel der kan læse med en mere naturlig stemme for dig.

For at forbedre oplæsning, skal du ind i Indstillinger -> Generelt -> Tilgængelighed -> Tale. Når du er kommet så langt, så vælger du stemmer -> dansk. Nu har du muligheden for at vælge “Forbedret kvalitet“, det kræver at du downloader 41 mb, men så bliver oplæsningen også mere naturlig.

Tilgængelighed på ipad

For at få forbedret kvalitet i oplæsningen, vælg Stemmer – > Dansk

Vælg forbedret kvalitet på iPad

Vælg forbedret kvalitet, og oplæsningen bliver mere naturlig.

Hvis du vil vide mere om hjælpemidler fx oplæsning, ordforslag, tale til tekst så besøg Ordtavlen

2 replies
 1. Anette
  Anette siger:

  Hej Jesper
  Min mand er ordblind og har aldrig læst en bog. Til gengæld har han stor fornøjelse af lydbøger – både fra ereolen.dk og fysiske lydbøger. Han “læser”/lytter til flere bøger end jeg kan nå at læse. Det er skønt, at han kan være med i diskussionen, når vi snakker om de nyeste krimier.
  Nu har han taget en voksenuddannelse og er blevet selvstændig.

  Svar
 2. Jesper Sehested Jensen
  Jesper Sehested Jensen siger:

  Hej Anette,
  Ja det kan være en fordel at skulle lytte i stedet. Jeg hører også mange lydbøger, har sammenlagt hørt 11 dag , 16 timer og 36 minutter, kan jeg se på i min app. Når man først kommer igang, er det svært at stoppe!

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *