del-viden-som-ordblind

Da jeg startede ‘Et liv som ordblind’, tænkte jeg at de 10 indlæg jeg havde skrevet var nok, og dækket en stor del af det folk ville vide noget om. Det har jeg fundet ud af er helt forkert, fordi der er masser forskellige historie rundt omkring, samt en masse små ting, man ikke lige havde tænkt over man gør pga. sin ordblindhed.

Når jeg følger med i forskellige ordblinde forumer, finder man hele tiden nye emner man kunne skriver om. så er det bare et spørgsmål, om man har nok viden og tid, det har jeg i dag, fordi nu er jeg selvstændig hvor mit arbejde er ‘Etlivsomordblind’, foredragsholder og forfatter . Jeg har ikke selv haft IT-rygsækken, derfor er dette fx svært at skrive om, hvis du vil dele din historie omkring IT-rygsækken, til glæde for en masse mennesker, er du meget velkommen.

Efter at jeg har startet på ‘Et liv som ordblind’ har jeg fundet ud af, at der også er fordele for mig som person, at skrive om mine oplevelser. Det er ligesom en dagbog, hvor jeg kan komme ud med nogle af de oplevelser jeg har haft tidligere i livet. For at bruge B.S. ord, er det at tømme sin mentale rygsæk en god ting, og det hjælper ‘Etlivsomordblind’ mig til. For det første finder jeg ud af, at jeg ikke er den eneste i verden der har haft eller har disse problemer men også det, at kunne hjælpe andre folk.

Vær åben og del din viden

Derfor kan jeg kun opfordrer dig til, at være mere åben og dele din viden og historier med andre. I går (første onsdag i måneden) var jeg til IT-cafe på Hovedstadens Ordblindeskole, hvor ordblinde mødes for at hører om et emne og dele viden om fx hjælpemidler (oplæsningtale til tekst og ordforslag). Dette var mit første ordblinde event, hvor jeg mødte flere andre ordblinde, og det var en positive oplevelse.

At møder andre der havde samme udfordringer, men forskellige løsninger på dem, var spændende og lærerigt, så hvis man har muligheden for at deltage, kan jeg kun anbefale det. Derudover, kan man godt stille de dumme spørgsmål, fordi der er sikkert flere der sidder med det, men ikke haft mulighed for, at spørge om dem tidligere.

Selv om vi synes vi er meget forskellige, har vi i form af vores ordblindhed alligevel en del til fælles, og dette kan vi alle bruge. Ved at dele sine oplevelser, kan folk udefra også blive mere opmærksom på hvad ordblindhed i virkeligheden er. Jeg er ret sikker på at deres billede slet ikke passer overens med virkeligheden!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *