Stort udbytte af at dele ordblinde erfaringer

At være forældre til et ordblind barn, kan være svært, der er flere ting som kræver mere tid og energi. Ligesom med så mange andre problemer, er man ikke alene og det kan være rart at møde ligesindet, som man kan tale med, om alle de ting andre ikke forstår.

Socialstyrelsen, Læsekonsulenternes Landsforening og Ordblindeforeningen, har lavet et pilotprojekt, hvori de har hjulpet med at oprettet forældrenetværk, 4 steder i Danmark. Der var 46 familier tilmeld projektet, “Forstå dit barns ordblindhed”.

Udbytte af projektet

Noget af det familierne fik ud af projektet, “Den store force for forældrene er, at de mødes på tværs af skoleforløbet, så dem med børn i indskolingen kan lytte til erfaringerne fra dem med børn i udskolingen. Forældrene til de yngste elever spørger typisk til, hvornår skolen identificerer barnets vanskeligheder, hvordan den undersøger for ordblindhed, og hvor lang tid det tager.

Altså hvad kan forældrene forvente, at skolen gør, hvad kan de stille af krav til skolen, og hvordan kan de selv møde skolen med tillid og bakke op om skolearbejdet“, fortæller projektleder Birgit Dilling Jandorf fra Socialstyrelsen til folkeskolen.dk.

Det er vigtigt at forældrene kan tale frit og uden af de bagefter kan blive hængt op på noget, fordi der har været en fagperson til stede.

Hvad gør jeg hvis der ikke er noget forældrenetværk i nærheden?

Der er mange måder og ingen rigtige. Du kan gå til skolen for at forhører dig om, de måske kan hjælpe med at skabe kontakt til andre forældre på skolen og måske, afholde møderne på skolen. Netværket, kan også være godt for selve skolen, fordi det kan forbedre samarbejde parterne imellem.

Heldigvis, skal man ikke opfinde den dybe tallerken, fordi Socialstyrelsen har udgivet en guide, der kan hjælpe en igennem, oprettelse af et forældrenetværk for ordblinde. Den og flere videoer kan findes her 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *