spotify

Hvis du ikke selv er ordblind eller kendte nogen, kan jeg godt forstå hvorfor de nogle gange kigger en ekstra gang på en, når man spørger om nogle ting. Jeg har tilmeldt mig Spotify, som er en musiktjeneste hvor man har adgang til flere millioner musiknumre, der er dog bare et problem!

Spotify

Det kan være lidt svært i starten at bruge Spotify som ordblind, men der er løsninger.

Jeg kan godt li at hører musik og kan genkende meget af det når jeg hører det. Men hvem og hvad nummer hedder, har jeg ingen ide om. Dette problem havde jeg ikke lige tænkt over, da jeg tilmeldte mig, fordi man skal kunne skrive enten navnet på kunstnerne eller nummeret for at kunne finde det.

Her finder man ud af at man rigtigt er på bar bund, fordi det er svært at stave til noget, når man ikke engang ved hvad man skal stave til eller den kreativitet nogle kunstnere har med deres navne. Heldigvis kan man finde en vej rundt om lidt af problemet, fordi der er playlister, som folk laver, hvor det nye musik ligger eller som tema og genrer. Så kan man hører det igennem, hvis man finder en sang man kan li, kan man lave en stjerne på den, hvorved den bliver gemt, så har man navnet liggende i en mappe.

På den måde kan man opbygge en mappe med en masse navne på det musik man kan li og så finde kunstner eller nummer der ligner det. Derudover kan man også finde playlister med temaer, hvis man er til rock, R&B eller POP.

Så det er muligt som ordblind at bruge Spotify, selvom det ikke lige var så let som jeg havde troet. Hvis man hører noget godt i radioen (P3) kan man finde navnet på kunstner og nummer på deres hjemmeside, P3/playlister hvilken er et godt redskab. Ellers må man spørge nogen og forklare, hvorfor det kan være svært, så bliver folk også lidt klogere på ordblindhed.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *