Ord-blind-hed

Del din ord-blind-hed op

Da jeg startede på HTX, vidste jeg godt det ville blive en hård omgange, med min ordblindhed. At skulle startede på en uddannelse der løb over de næste 3 år, var meget langt i min verden. Jeg har aldrig været glad for 3 år. Det første år er spændende og det tredje kan man se målet forude. Det andet år, er bare ikke spændende eller sjovt, det er dødsåret, kan man overleve det, så er der lys forude.

Jeg måtte prøve at finde en vej, til at gøre det bedst muligt for mig, at når i målet. Jeg bestemme mig for at sige til mig selv, at hvis jeg kunne klare det frem til efterårsferie, var måtte jeg finde ud af hvad der så skulle sker. Da det blive efterårsferie, havde jeg meget brug for ferie, men desværre lagde jeg mig i senge istedet med kyssesyg, jeg har ikke har det så dårligt mange gange i mit liv! Selvom jeg lå i sengen hele ferie, havde jeg også noget mit mål. Det havde været hårdt, men jeg startede som 18 årig og havde andet med i bagende, der kunne hjælpe mig.

Det var tid til at sætte et nyt mål, som blive juleferien. Der ville jeg havde en del dag til at slappe af og følge op på nogle af de ting jeg måske var bagud med. Juleferien kom, og jeg var heldigvis ikke syg eller noget. Så det gav mig mulighed for at få ny energi.

Det jeg lærte dengang, er noget jeg har brugt siden, ved opgaver, uddannelsesforløb og mit arbejde. I stedet for at sidde og kigge på et tomt papir og tænkte, hvordan får jeg skrevet og stavet alle de ord der skal til. Så startede jeg med at lave indholdsfortegnelsen, så jeg vidste hvad, skal opgaven indhold. Derefter skrev jeg alle mine ideer ned inden for de forskellige områder. Nu var der ikke bare en overskrift, men en masse mindre mål, som jeg kunne arbejdede videre med.

At dele sin mål op i mindre bider er ikke kun noget man kan bruge som ordblind. Det er noget alle kan havde gavn af. Fordi det kan stort set bruges alle steder. Så lige meget hvem du er, så prøv at opdel de mål i mindre delmål, som du let kan gå til.

Det første skridt at altid det sværeste, så hjælp dig selv, start ned af bakke!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *